Puncte preţioase pe semicerc, în liga secundă de handbal

by Sorin Haut

Crișul Chișineu Criș a smuls un egal preţios pe terenul principalei rivale la câştigarea seriei din liga secundă la handbal, CSM Târgu Mureș. Dacă în sezonul trecut mureşencele au dominat clar campionatul, lucrurile s-au schimbat şi acum trupa lui Sebastian Tudor emite pretenţii serioase chiar şi la calificarea la turneul final. Arădencele au impus remiza după o prestație curajoasă, arbitrii oferindu-le gazdelor un procent peste acel „clasic” şi neoficial 5%. Meciul a fost destul de echilibrat şi disputat, fetele de la Crişul trecând și ele în avantaj minim de câteva ori.

După 13-11 la pauză, au urmat momente tensionate, cu antrenorul arădencelor eliminat în urma protestelor vehemente la adresa arbitrajului.  La17-13, partida părea decisă, doar că Klimek și colegele sale au avut forța să revină și să egaleze dramatic pe final, 25-25, cu un ultim atac în superioritate numerică. Tudor nu a mai avut ce pierde şi a trecut portarul pe bancă, iar cu om în plus, Crișul a reușit să smulgă remiza prin mezina extremă Ciui.

Punct extrem de important, Crişul menţinnându-se lider în seria D a Diviziei A la handbal feminin. Crişul a aliniat formula: Klimek 6, Ciui 5, Boldor 4, Damian 3, Popeanu 2, Puţ 2, Petruse 2, Vezentan 1, Năstasă, Corha, Vrabie, Cherecheşi, Pop. Campionatul se întrerupe până pe 5 octombrie, când arădencele primesc, în Polivalentă, vizita celor de la CSU Oradea.

Handbaliştii de la HC Beldiman au obţinut şi ei un prim punct important în liga secundă. Arădenii au avut o prestație solidă la Timişoara, în duelul vestic cu CSU Politehnica, au condus și la 4 goluri diferență, dar au fost nevoiți, să se mulțumească la final, doar cu un punct.

La 21-22, în ultimele secunde ale partidei, arbitrii au dictat lovitură de la 7 metri pentru formația de pe Bega și confruntarea s-a încheiat la egalitate. George Beldiman a aliniat formula: Yashan 7, Dorobanțu 6, Ivanov 4, Budacă 3, Iederan 1, Crișan 1, pe parchet mai intrând: Mathiu, Grigoraș, Bob, Alba, Papushak, Shyman și Cristea.

Facebook Comments