Protest în Piaţa Catedralei! Peste 1.000 de arădeni, împotriva demolării (FOTO)

Protest în Piaţa Catedralei! Peste 1.000 de arădeni, împotriva demolării (FOTO)

CONDUCEREA CJA SUSŢINE GREVA FUNCŢIONARILOR PUBLICI
IGAS (PNL): „AVEM DRUMURI TRANSFRONTALIERE CARE STAU INCHISE DIN CAUZA GUVERNULUI“
TARGUL MESTERILOR POPULARI SI PARADA PORTULUI TRADITIONAL ISI DAU INTALNIRE IN STATIUNEA MONEASA

Mai mulţi comercianţi şi producători din Piaţa Catedralei au protestat, vineri dimineaţa, faţă de intenţia Primăriei Arad de a amplasa aici Monumentul Marii Uniri şi un supermarket.

Aproximativ 70-80 de comercianţi şi producători au manifestat paşnic şi au spus că îşi doresc ca această piaţă să rămână, nu să fie demolată. Oamenii purtau pancarte pe care scria: „Vrem alimente, nu monumente”, „Nu plecăm de aici”, „Nu demolaţi piaţa!”, „Vrem să muncim!”.

„Protestăm faţă de posibilitatea caPiaţa Catedralei să fie demolată. Aceasta este din anul 1903, face parte din istoria Aradului. Sunt 500 de familii de producători locali de brânzeturi şi legume sănătoase care vând aici. Avem de partea noastră clienţii, care nu doresc desfiinţarea acestei pieţe. Am adunat peste 1.000 de semnături de la arădenii care se opun acestui plan. Sunt sute de familii care vor rămâne pe drumuri dacă această piaţă se desfiinţează. Noi dorim să se modernizeze această piaţă şi să rămână aici. Dorim să le atragem atenţia consilierilor locali şi domnului primar să cântărească bine această decizie. Noi nu renunţăm, vom sta aici să vină buldozerele peste noi”, spune Simona Lunga, comerciant.

Până vineri dimineaţa nu mai puţin de 1.130 de arădeni au semnat împotriva demolării Pieţei Catedralei, în cadrul unei petiţii lansată de comercianţi şi producători.

Cei prezenţi la protestul spontan de vineri spun că sunt împotriva creşterii numărului de supermarket-uri şi că vor ca piaţa să rămână aici.

„Noi plătim administraţia, nu ei pe noi. Uitaţi în ce condiţii stăm noi în piaţă. În toate ţările dezvoltate sunt pieţe, aici de ce trebuie să distrugem? De ce să nu mâncăm legume proapsete, fructe proaspete? Să luăm numai din supermarket-uri? De accea se şi moare de atâtea boli, din cauza produselor injectate”, spune Ana Oprea, comerciant.

Şi arădenii care îşi fac cumpărăturile de aici s-au alăturat protestatarilor şi susţin că ideea amplasării unui monument în această locaţie este una proastă. „Nu am nimic împotriva monumentului, dar cred că mai sunt locuri în Aradul ăsta în care să poată fi amplasat. Nu este vorba doar despre a distruge piaţa. Meţianu a apărut ca arteră comercială pentru că a existat piaţa. Dacă dispare piaţa, toată zona Meţianu moare. Nu va devenimico zonă de promenadă, aşa cum se dorea. În plus, oamenii de aici nu se îmbogăţesc din aceste vânzări, nu este niciunul miliardar. Aici vin pensionari şi oameni mai săraci, este o zonă cu populaţie mai îmbătrânită. În afară de3 fală şi chetiuni grandioase, nu ne putem gândi şi la ceva pentru oamneni”, spune Gabriela Ionescu, o arădeancă ce îşi face cumpărăturile din Piaţa Catedralei.

Facebook Comments

COMMENTS

WORDPRESS: 2
 • comment-avatar
  Paul 1 an

  Si eu ma opun demolarii ! Pentru acesti oameni sunt importante aceste surse de venit plus ca e mult mai sanatos sa cumperi branza,oua,legume de la oameni decat din supermarketuri unde sunt aduse din cine stie ce tara si stropite cu tot felul de prostii.

 • comment-avatar
  Otto Adriana 1 an

  Ne opunem demolării pieței. Uniunea Europeană vrea sa distrugă tradițiile și bineînțeles micii producători. România e sfântă prin sfințenia părinților noștri și credința noastră tare nu va lăsa să „moară calul cind vrea spurcatul”.Doamne ajuta!

 • DISQUS: 0