PROPRIETĂŢILE ANTI-CANCER ALE CEAIULUI VERDE

by Cristian Dobre

Ceaiul verde este una dintre armele anti-cancer care si-a castigat renumele in urma a numeroase studii stiintifice. Acestea au aratat, de asemenea, ca bautura consumata in toata lumea ajuta la pierderea in greutate, imbunatatirea functiei cerebrale, reduce riscul de diabet, previne bolile de inima si exercita o actiune antibacteriana.

Proprietatile anti-cancer ale ceaiului verde
Ceaiul verde contine galat de epigalocatechina (EGCG), un tip de catechine, despre care s-a dovedit ca au proprietati semnificative impotriva cancerului. Aceasta catechina blocheaza divizarea celulelor maligne si, totodata, le determina suicidul (un proces cunoscut sub numele de apoptoza).

Ceaiul verde are o activitate puternic antioxidanta. Acest lucru inseamna ca absoarbe radicalii liberi, care pot deteriora ADN-ul. Studiile au aratat ca ceaiul verde sa dovedit a redureduce cancerul de san cu 22%, cancerul de prostata cu 48% si cancerul colorectal cu 57%.

Ceaiul verde previne, de asemenea, si alte tipuri de cancer prin faptul ca interfereaza cu capacitatea tumorilor de a dezvolta vase noi de sange (proces numit angiogeneza).

Cum se bea ceaiul verde
1. Nu-l bea cu lapte
Studiile au aratat ca laptele de vaca reduce activitatea antioxidanta a ceaiului verde. Exista, de asemenea, dovezi care atesta ca laptele de soia, combinat cu catechinele din ceaiul verde poate stimula cresterea celulelor canceroase.

Ca o masura de precautie, ceaiul verde ar trebui sa fie consumat singur.

2. Nu bea ceai decofeinizat
Procesul de decofeinizare reduce cantitatea de catechine prezente in aceasta planta.

3. Beti 3 cani pe zi
Pentru a putea beneficia de activitatea anti-cancer a ceaiului verde trebuie sa beti minim de trei cesti pe zi – infuzarea sa fie facuta timp de cel putin cinci minutes.

4. Alege sortimentul japonez
Ceaiul verde japonez are o concentratie mai mare de catechine decat cel din China. Tipurile Matcha si Sencha au un continut ridicat de catechine.

5. Folosi pudra de ceai verde
Folosind pulberea de ceai verde veti consuma mai degraba frunzele de ceai decat apa in care sunt infuzate si, in felul acesta, organismul primeste o concentratie mai mare de catechine.

 

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments