Produsele Fintech sunt mai accesibile decât băncile tradiționale

by webeditor

Lumea financiară se schimbă datorită produselor Fintech, a serviciilor financiare care utilizează software și tehnologii moderne. Acestea au apărut din cauza lipsei încrederii în sistemul bancar și a modului dificil sau lent în care se desfășoară operațiunile bancare. De asemenea oamenii sunt nemulțumiți de comisioanele mari care sunt percepute de bănci.

Fintech este o nouă tendință de industrie financiară, mai bine spus o combinație de finanțare și tehnologie, care a crescut cu o viteză mare în SUA, în Europa, în întreaga lume. Tehnologiile financiare se află într-o poziție bună tocmai datorită progresului tehnologiei, oamenii utilizează pe scară largă smartphone-urile iar în plus a fost îmbunătățită și infrastructura de rețea și Wi-Fi.

Prin Fintech se sprijină în mod eficient activitățile băncilor, companiilor ce oferă împrumuturi. Toate soluțiile oferite sunt adaptate nevoilor consumatorilor. Sunt țări în care acest fenomen este în stare incipientă. Instituțiile financiare vor să implementeze noi soluții de împrumuturi rapide, în activitățile lor, pentru soluționarea problemelor financiare prin mijloace electronice. Majoritatea băncilor și companiilor de împrumut vor să-și adapteze ofertele la așteptările clienților. Se dorește ca ofertele să fie active pe Internet, astfel clienții să le descopere online și să solicite un împrumut rapid când au nevoie.

Dacă dorești să aplici pentru anumite servicii care se fac și la bancă, dar cu servicii Fintech, poți alege serviciul de împrumut online de credite online în Chișinău unde poți obține un împrumut cu ușurință. Acestea se adresează persoanelor din Republica Moldova, care au vârsta cuprinsă între 18-70 de ani. Împrumuturile sunt rapide și ușor de accesat prin intermediul Internetului, clienții pot solicita împrumuturi indiferent de locul în care se află în prezent, de acasă, de la muncă, unde au un calculator, un smartphone și conexiune la Internet.

Cu siguranță, Internetul oferă oamenilor posibilități nelimitate. Ei pot verifica ofertele instituțiilor de credite nebancare, clasamentul actual al împrumuturilor online. Toate acestea sunt importante pentru că îi ajută să ia decizii în scurt timp cu privire la ce credite să facă, ei pot efectua astfel cercetări de piață și alege acea ofertă care să fie potrivită pentru nevoile lor individuale.

Produsele Fintech sunt mai accesibile decât băncile, sunt mai agile și mai disponibile în aceste zile decât băncile tradiționale. Soluțiile pe care le propun sunt testate rapid de clienți. Serviciile sunt disponibile pe Internet, pe smartphone-uri care au conexiune 3G, 4G, Bluetooth, Wi-Fi . Ele sunt preferate de oamenii care s-au obișnuit rapid cu astfel de soluții moderne, care se orientează în principal pe confort și viteza de obținere a unor fonduri suplimentare pentru cheltuieli neprevăzute.

Companiile Fintech oferă servicii financiare prin Internet, folosesc tehnologii prin care dau soluții ce au costuri mai reduse, indiferent că este un transfer de bani,  un serviciu de plată online Paypal, vânzare de valută, asigurări online, credite online, transfer peer-to-peer, de monede virtuale, o platformă digitală de schimb valutar și altele. Cele mai cunoscute companii Fintech sunt: Revolut, Transfer Wise, Meniga, Suade, Advice Robo, DarkTrance și altele. Aproape toate instituțiile de credit din țările europene sunt implicate în proiecte Fintech. Băncile doresc dezvoltarea sectorului Fintech.

Fintech-urile sunt importante pentru sistemul financiar, nu-i permit acestuia să încetinească, iar clienții au de câștigat din asta. În prezent, băncile se concentrează pe digitizare și pe tehnologie, ele doresc să răspundă cât mai bine nevoilor clienților care sunt mereu în schimbare. Fintech-ruile identifică nevoile clienților mai repede decât băncile tradiționale. Ele țin pasul cu tendințele pe piață, nu sunt limitate de procedurile interne de la instituțiile mari și oferă produse și servicii potrivite pentru clienți. Băncile se supun unor restricții și reglementări în vigoare și înțeleg cooperarea cu fintech-urile ca fiind avantajoasă.

Potrivit specialiștilor fintech-urile se dezvoltă foarte repede, ele se concentrează pe anumite grupuri de clienți și acționează la scară globală. În ceea ce privește băncile tradiționale, ele operează mai ales pe piața locală. În prezent, s-a observat că băncile au evoluat spre fintech-uri ce furnizează servicii financiare clienților prin aplicații și platforme. Combinația dintre cerințele, capitalul băncilor și flexibilitatea fintech-urilor a fost și este o modalitate foarte bună de inovare.

Facebook Comments