Probleme de sănătate dezvăluite de unghii

by Adrian Topor

Probleme de sănătate dezvăluite de unghii. În timp ce bărbații le tăie doar, femeile tind să pună lac și să aibă grijă de ele printr-o manichiură completă; este vorba de unghii. Cu toate acestea, punerea lacului nu este banală în măsura în care unghiile ne dezvăluie sănătatea noastră.

Într-adevăr, ca toate părțile corpului, unghiile trebuie urmărite. Într-adevăr, ele pot fi un indicator în caz de deficiență, hipotiroidism, infecție cu drojdii etc.

Stresul, poluarea, manichiurile, expunerea la produse toxice ne afectează și unghiile, așa că aveți grijă de ele și nu ezitați să le hidratați atunci când folosiți o cremă de mâini.

După cum subliniază site-ul american Health Health, a avea unghii puternice nu este practic doar pentru manichiura ta. Este, de asemenea, o modalitate de a ști dacă sunteți sănătos.

Iată 8 tipuri de unghii și semnificațiile lor cu privire la sănătatea noastră, atât fizică cât și mentală!

1. Unghiile subțiri

Unghiile galbene pot fi cauzate de excesul de lac, fumat și anumite medicamente. Dar, în general, unghiile galbene denotă o infecție fungică, cum ar fi ciuperca unghiilor. Poate fi, de asemenea, un simptom al problemelor renale, diabetului, psoriazisului, bolilor pulmonare sau tulburărilor tiroidiene. Nu ezitați să consultați un medic pentru a exclude aceste patologii.

2. Probleme de sănătate dezvăluite de unghii. Unghiile cu lac

Dacă unghiile tale se rup, este foarte probabil să aveti deficiente de fier, zinc sau vitamina B. Așadar, asigurați-vă că aveți o dietă bogată în nutrienți. Alimentele bogate în zinc, fier și vitamina B sunt stridiile, cacao, caju, lintea, sfecla, broccoli și orezul sălbatic.

3. Unghiile deteriorate

Unghiile deteriorate, în general, sunt cauzate de deficiențe în fier, zinc, vitamina B și A sau în săruri minerale. Dar și prin traume sau probleme de sănătate, cum ar fi probleme tiroidiene, psoriazis sau afecțiuni cardiovasculare. Unghiile sunt formate din keratină, care conține proteine, lipide, vitamine, minerale și apă. Prin urmare, este necesar să aveți o dietă bună pentru a avea unghiile puternice și rezistente.

4. Rupte

A avea unghiile rupte mereu poate fi un semn al îmbătrânirii tulburării de producție a keratinei unghiilor, deficienței de zinc, psoriazisului, problemelor cardiovasculare sau tulburărilor hormonale. Acestea indică, de asemenea, un sistem imunitar slăbit. Vă sfătuim să consultați un medic pentru a exclude orice patologie gravă.

5. Probleme de sănătate dezvăluite de unghii. Linie întunecată

Dacă observați o linie întunecată și distinctă pe unghii, acest lucru ar trebui să vă avertizeze și ar trebui să solicitați asistență medicală rapida. Din păcate, această linie întunecată este de obicei un semn al melanomului, un tip de cancer de piele care poate deveni rapid invaziv dacă ajunge la derm.

6. Unghiile negre

Dacă unghiile tale sunt albastre sau au o pată neagră, ar putea indica fie un hematom cauzat de traume la nivelul unghiei, fie o tumoră. Într-adevăr, petele întunecate de pe unghii pot semnala prezența melanomului. Nu ezitați să mergeți la un profesionist în sănătate dacă acesta este cazul dumneavoastră.

8. Probleme de sănătate dezvăluite de unghii. Pete albe

Dacă vedeți pete albe pe unghii, se poate datora uscăciunii unghiei, lipsei de proteine, traumelor sau psoriazisului. Începeți să aplicați un ulei hrănitor, cum ar fi uleiul de migdale dulci pentru a vă rehidrata unghiile. Dacă nu observați îmbunătățiri după câteva zile, contactați medicul.

Sursa: bzi.ro

Facebook Comments