Prefectura Arad solicită încă 1,2 milioane de lei, în urma vijeliei care a lovit județul

Prefectura Arad solicită încă 1,2 milioane de lei, în urma vijeliei care a lovit județul

Programul activităţilor prilejuite de sărbătorirea Zilei Imnului Naţional
Patronatul sprijină primăriile în lupta cu cei de la ENEL
27 de ambasadori au vizitat Aradul, în weekend

Prefectura Arad a anunțat că a solicitat Guvernului României încă 1,2 milioane de lei pentru înlăturarea efectelor produse de vijelia care a lovit Aradul în data de 17 septembrie.

Guvernul României va aloca noi fonduri judeţului Arad pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale produse de furtuna de la jumătatea lunii septembrie. Prefectul, Florentina Horgea, a susţinut astăzi o declaraţie de presă în care a precizat faptul că judeţul Arad mai are nevoie de încă 1,2 milioane de lei. Cel mai probabil Guvernul României va aloca acești bani în urma ședinței din această săptămână, ședință care va avea loc miercuri sau joi.

La doar câteva zile după vijelia din data de 17 septembrie, Guvernul României a alocat judeţului Arad suma de aproximativ cinci milioane de lei pentru remedierea distrugerilor produse de furtună. La acea dată nu exista decât o estimare parţială a pagubelor produse de vijelie, motiv pentru care diferenţa de bani a fost solicitată abia astăzi.

Vijelia din 17 septembrie a produs daune serioase în județul nostru, dar și decesul unei persoane, în stațiunea Moneasa. Au fost blocate drumuri, distruse case, afectate peste 100.000 de persoane din pricina lipsei electricității.

Facebook Comments

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0