PRAJITURA BANATEANA CU MERE

by Paula Craciun

 

  • Ingrediente

    pentru foaie:
    – 4 linguri miere
    – 12 lg ulei
    – 300 g zahar
    – 2 oua intregi
    – 2 lgt. bicarbonat nestins
    – 6 lg lapte
    – 500g faina

    Pentru crema:
    – un cub de margarina Rama
    – 2-3 lg faina
    – 200 ml lapte
    – 250ml lapte
    – 200g zahar
    In plus: gem de prune (sau alte preferinte, dar acrisor)

  • Mod de preparare

    Pentru foaie:

    Toate ingredientele inafara de faina se pun intr-o cratita, la foc mic. Cand se topesc zaharul si mierea, se ia de pe foc si se framanta o coca adaugand 1/2 kg de faina. Coca rezultata se imparte in 4. Se coc foile pe dosul tavii unse cu ulei, la foc rapid, cateva minute.

    Crema:

    Cubul de margarina, laptele si lingurile de faina se amesteca. Atentie: margarina trebuie sa fie rece, ca sa nu se topeasca de tot.
    Separat se pun 250 ml lapte la fiert cu 250 g zahar. Se fierbe acest amestec aprox 8 minute si apoi se ia de pe foc. Acum se adauga marg+ laptele + faina. Se pune din nou pe foc. O sa vedeti ca se leaga f repede!

    Asamblare: se pune o foaie , crema, foaie, gem de prune, foaie, crema, foaie, decor….

    E atat de buna ca…. mai vorbim!

    Am uitat sa precizez ceva foarte important: prajitura aceasta se taie a doua zi. Foile sunt foarte tari dupa cuptor, asa ca se inmoaie greu…dar bine. O sa vedeti.

    Sa va mai spun un secret. Eu am intins foaia folosind o sticla de bere. Am curatat-o bine bine de eticheta si am spalat-o, apoi am pus o bucata de coca la mijlocul tavii si am pornit intinsul. Daca nu reusiti altfel, incercati ca mine!

  • Sursa: culinar.ro

 

Facebook Comments