Povestea Compact, mutată de pe scenă la tribunal

by Adrian Topor

Seria proceselor care îngroapă încet, încet în ochii fanilor frumoasa poveste muzicală a formației Compact continuă cu o nouă întâlnire în fața judecatorilor. Membrii formației se dau unii pe alții în judecată pentru titulatură.

Trupeții care au făcut istorie în formația înființată acum mai bine de patru decenii – în anul 1977, mai exact – s-au dat în judecată reciproc. De o parte se află Paul Csucsi – cum scrie în buletin, Ciuci pentru fani -, cel care a înscris marca sus amintită în nume propriu, iar de cealaltă, colegii muzicieni care au contribuit, la rândul lor, la popularitatea grupului și care acum își cer dreptul firesc de a se putea prezenta pe scenă sub numele Compact.

În primul proces, Paul Csucsi a vrut să le interzică foștilor colegi să-și spună Compact B, dar a pierdut și a fost obligat să le plătească lui Adrian Ordean și lui Constantin Cămărășan 6.664 lei cheltuieli de judecată. Al doilea proces a fost în sens invers: Ordean și Cămărășan, susținuți de alți cinci muzicieni care au cântat de-a lungul timpului în Compact, l-au dat în judecată pe Csucsi, cerând anularea în instanță a dreptului de proprietate al acestuia asupra mărcii muzicale Compact. Ei au motivat cererea spunând că nu au fost întrebați când marca a fost înscrisă la OSIM.

Zilele trecute, părțile s-au întâlnit din nou în sala de judecată, la un nou termen, la care judecătorii au hotărât să contopească cele două procese. Așadar, telenovela nu s-a terminat, iar foștii colegi, în loc să se întâlnească pe scenă și să le cânte fanilor, se văd la tribunal, în fața judecătorilor. Următoarea lor „întâlnire” va avea aproape de sfârșitul anului.

Din toată această încrâncenare, tocmai titulatura pe care se bat trupeții are de pierdut; Compact va rămâne în istoria muzicii nu doar cu piese „nemuritoare”, ci și cu imaginea pătată iremediabil.

 

Sursa: libertatea.ro

Facebook Comments