Porția de sănătate din bolul cu măcriș

Porția de sănătate din bolul cu măcriș

Beneficiile extraordinare ale castanelor pentru sănătate
Kaki, fructul zeilor. Multiplele beneficii pentru sănătate
Beneficiile consumului de ceapă verde

Macrisul este o planta ale carei frunze se consuma in diverse preparate, avand un gust usor acrisor. Macrisul poate fi folosit in salate, smoothye-uri, dar si la acrirea ciorbelor sau a altor preparate.Macrisul este o planta care, din pacate, este ignorata astazi, insa prezinta proprietati nutritive intense. Spre deosebire de celelalte legume, macrisul are o valore nutritionala foarte mare si contine o serie de substante active mai rar intalnite in alte vegetale.

Macrisul prezinta numeroase beneficii asupra sanatatii, fiind una din cele mai vechi plante consumate, reprezentand un aliment venerat de faraonii egipteni.

Macrisul este considerat aliment cu calorii negative, insa contine fibre, o cantitate insemnata de fier si vitamina C, acid folic, iod, sulf, zinc, potasiu, fosfor, vitamina A si alti fitonutrienti.

Beneficiile macrisului: imbunatateste functiile glandei tiroide

Bogat in iod, macrisul este indicat in special in dieta romanilor – Romania fiind o tara cu zone endemice ale gusei tiroidiene, unde alimentele sunt sarace in iod. De asemenea, macrisul accelereaza metabolismul, fiind indicat in hipotiroidie.

 

Sursa: kudika.ro

Facebook Comments

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0