Percheziții în Arad, într-un dosar care vizează o grupare internaţională de trafic de droguri

by Andreea Radu

La data de 04.12.2019, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Caraş-Severin împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate au efectuat un număr de 13 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Caraş-Severin, Arad, Alba, Mehedinţi, Argeş şi Suceava, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, format din 7 persoane, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, importul/exportul de droguri de risc şi spălare de bani.

În fapt, s-a reţinut că, în perioada aprilie – iunie 2018, o grupare internaţională de trafic de droguri, formată şi din cetăţeni români, care ar fi acţionat pe ruta Spania-Franţa-Europa de Vest, a fost destructurată de autorităţile franceze în anul 2018. În urma acţiunilor din Franţa, 10 persoane au fost arestate şi au fost capturate aproximativ 5.000 kg. de cannabis.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate 13 telefoane mobile, mai multe înscrisuri privind diferite transporturi de mărfuri, diferite documente de proprietate ale unui imobil şi ale unor autocamioane, precum şi 28 de înscrisuri şi recipise.

În cauză, au fost puse în executare 7 mandate de aducere şi un mandat european de arestare.

La activităţi au participat şi 4 ofiţeri de poliţie francezi, ofiţerul de legătura francez la Bucureşti, precum şi magistratul de legătură al Ambasadei Franţei la Bucureşti. Delegaţia franceză a luat parte punctual la activităţile ce se au fost efectuate pe raza judeţelor Caraş-Severin şi Mehedinţi.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Caraş, Arad, Alba, Mehedinţi, Argeş şi Suceava, precum şi lucrători de poliţie din cadrul IPJ Caraş-Severin.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Facebook Comments