Palizi după “vacanţă”: UTA, doar egal cu liderul Turris

by Sorin Haut

UTA a revenit, după mai bine de două săptămâni de pauză, în campionatul Ligii a II-a, dar nu a făcut-o chiar cum şi-ar fi dorit. Deşi trebuia să profite de zilele în plus de odihnă, echipa arădeană nu a arătat nici prospeţime şi nici luciditate, într-un derby de clasament cu liderul Turris, terminat până la urmă echitabil, 1-1. Prima repriză a confruntării de la Turnu Măgurele a fost destul de echlibrată şi anostă, cu o UTA începând în atac, dar cedând apoi inexplicabil iniţiativa. Buhăcianu a irosit două ocazii mari pentru “roş-albi”, în minutele 18 şi 22, a doua oară în postură de singur cu portarul. Turris a dominat în ultimul sfert de oră al primei părţi, dar nu a reuşit să creeze pericol la poarta lui Iacob, apărarea arădeană făcându-şi bine datoria. UTA a început mai montată mitanul secund, iar Ciprian Rus avea să deschidă scorul în minutul 54, când a înscris cu capul din careul mic, la o eroare a portarului gazdelor.

Autorul centrării de la gol, Andrei Rus, a avut o intrare dură la Radu în minutul 65, iar centralul Marian Barbu i-a arătat direct roşu! Rămasă în inferioritate numerică, UTA s-a masat în apărare şi a încercat să închidă culoarele spre poarta lui Iacob. A făcut-o bine până în minutul 78, când Negruţ reuşea egalarea cu o reluare din 5 metri, la o centrare perfectă de pe dreapta a lui Juncănaru. UTA a rezistat greu în ultimele zece minute şi a smuls un egal, marele regret fiind acea eliminare fără de care “Bătrâna Doamnă” putea obţine, poate, chiar maxim din acest joc.

Un punct care menţine până la urmă UTA pe locul trei în clasamentul Ligii a II-a, la şase puncte distanţă de Turris şi Mioveni, dar şi cu trei meciuri mai puţin decât primele două clasate. Pentru arădeni urmează marele derby al vestului cu ASU Poli, programat duminică, de la ora 11, pe arena Motorul. Laszlo Balint a început partida din această seară în formula: Iacob – An.Rus, Melinte, Ilie, Tomozei – Lorenzi, Moise – Oroian (91 Hrezdac), Al.Ioniță (71 Ursu), Buhăcianu – C.Rus (67 Şeroni).

 

 

Facebook Comments