,,PAINEA ALBINELOR” EFECTE RAPIDE IN CAZUL AFECTIUNILOR HEPATICE

by Cristian Dobre

Denumită şi pîinea albinelor, păstura are efecte rapide în cazul afecţiunilor hepatice. Pastura este un polen modificat biochimic de catre albine chiar in interiorul stupului, pe parcursul mai multor luni de zile. In cadrul proceselor naturale care au loc in stup, ia nastere un produs cu adevarat miraculos, bogat in vitamine, minerale, oligoelemente, aminoacizi, enzime si factori antibiotici, alaturi de multe alte substante esentiale pentru organism.

Denumita si painea albinelor, datorita consistentei sale si rolului de hrana in stup, pastura vine in sprijinul sistemului digestiv cu acest aport bogat de microorganisme – bacterii, fungi, microbi si in special paralactobacillus si bifidobacterium – pentru a reface flora intestinala si rezistenta imunitara. Bacteriile apar intr-o abundenta remarcabila in coloniile de albine – se estimeaza ca intestinele unei albine contin 108-109 bacterii per gram de continut, fapt care le pastreaza intacte sanatatea si imunitatea.

Beneficiile pasturei pentru sanatate

Ceea ce face ca pastura sa fie un produs deosebit este faptul ca detine in compozitie elementele necesare digestiei optime: o cantitate de acid lactic de 6 ori mai mare decat cea a polenului, multa vitamina K si antioxidanti care protejeaza impotriva radicalilor liberi. Totodata, pastura are un termen de valabilitate mult mai mare decat al polenului, ceea ce o recomanda ca un produs apicol care se mentine timp indelungat in stare naturala, fara a-si pierde din complexul de beneficii si proprietati curative de-a lungul timpului.

Compoziţia chimică a păsturii este următoarea: 35% carbohidraţi (glucide: glucoză, zaharoză, dextrine, celuloză), 1-6% lipide (lecitină, acizi graşi) şi caretonoizi (200-875 mg/kg provitamina A), 1,7g/kg vitamina E, 6-200 mg/100g vitamina C. Acest medicament minunat mai conţine şi enzime, aminoacizi (histidină, triptofan, metionină, fenilalanină, valină, cistină, arginină, acid glutamic), antibiotic, hormoni naturali, minerale şi oligoelemente: sodiu, potasiu, nichel, titan, vanadiu, crom, fosfor, zirconiu, beriliu, bor, zinc, plumb, argint, arsenic, staniu, galiu, stronţiu, bariu, uraniu, siliciu, aluminiu, magneziu, mangan, molibden, cupru, calciu, fier. Drept urmare, păstura este o uzină de substanţe benefice, greu de egalat de oricare alt produs al stupului şi chiar al naturii.

-Acest produs apicol are capacitatea de a regenera ficatul, de a stimula sistemul imunitar, dar si de a elima toxinele, asigurand astfel o detoxifiere profunda. Tot el stimuleaza secretiile biliare, regleaza activitatea intestinala, stimuleaza digestia si functia colonului. De asemenea, pastura intareste sistemul cardiovascular, ajuta la formarea celulelor sanguine albe si rosii, normalizeaza colesterolul si trigliceridele, sustine si stimuleaza activitatea cerebrala, memoria si capacitatea de concentrare.

Pe de alta parte, combate ametelile si starile de oboseala, reduce efectele nocive ale stresului si reda organismului starea de vitalitate. Prin urmare, pastura este indicata in alimentatia copiilor, a celor slabiti si lipsiti de energie, in cazul bolilor cronice sau in cazul convalescentei. In plus, ofera stralucire tenului, hraneste pielea si poate fi folosita si in cosmetica, sub forma de masca.

Tratamentul cu pastura reface ţesutul hepatic

Administrată în afecţiunile hepatice, acţiunea păsturii este cu adevărat remarcabilă, mai ales în hepatite acute şi cronice, ciroze uscate sau umede. Doza uzuală recomandată este de 10-20 g/zi, în doză unică sau în două prize, administrată la 30-45 minute după masă, pentru a nu produce disconfort gastric. În cazul afecţiunilor hepatice severe şi ciroze, doza va creşte la 30 g/zi, administrarea se va face în trei prize (circa 10 g/administrare) şi pe cît posibil între mese.

În urma administrării de păstură, s-a observat că bolnavii se refac în timp extrem de scurt, între o lună şi trei luni la hepatita A şi B. În cazul hepatitei C, refacerea integrală a ţesutului ficatului ajunge în cele mai grave cazuri la un an. În cazul în care vrem să luăm păstură în scop profilactic, dozele se stabilesc în funcţie de vîrstă, sex, greutate corporală, de existenţa simultană a mai multor afecţiuni. Seleniul din compoziţia păsturii acţionează asupra organismului ca un agent de detoxificare. O cură cu păstură se recomandă atît fumătorilor înrăiţi, cît şi celor care consumă alcool în exces, completînd deficitul de seleniu din organismul acestora. În industria farmaceutică, este ingredient din care se obţin vitaminele.

 

Sursa: frunza-verde.ro

Facebook Comments