Osman și Halime, adoptaţi de o grădină zoologică din Nicaragua

by Adrian Topor

Doi pui de tigru alb, o specie rară, au fost aduşi luni la grădina zoologică naţională din Nicaragua unde s-au alăturat menajeriei de feline ameninţate cu dispariţia, relatează marţi AFP.

Cei doi fraţi în vârstă de cinci luni, Osman şi Halime, născuţi în Mexic, sunt singurii tigri din specia lor încă prezenţi în America Centrală, potrivit directorului grădinii zoologice, Eduardo Sacasa.

Exemplarele de tigru şi leu alb, a căror înfăţişare este dictată de o genă recesivă, numără mai puţin de câteva sute pe întreaga planetă.

Fondul Mondial pentru Natură (WWF) estimează că numărul tigrilor care trăiesc în sălbăticie a scăzut considerabil, de la 100.000 în 1990 la circa 3.900 în prezent.

Cu toate că numărul lor a început să crească în ultimii ani, specia este în continuare ameninţată cu dispariţia, potrivit organizaţiei.

Osman şi Halime au fost donaţi de o grădină zoologică mexicană în care locuiesc părinţii lor. Puii sunt a treia generaţie de tigri născuţi în captivitate în această ţară.

„În habitatul lor natural aproape că au dispărut. Sunt mai mulţi în grădini zoologice” decât în sălbăticie, a indicat directorul grădinii zoologice nicaraguane.

Adoptarea celor două feline mari a fost finanţată de un antreprenor local care le va asigura hrana şi îngrijirea, precizează AFP.

Sursa: agerpres.ro

Facebook Comments