Olimpica Potec promovează noi probe de înot, specifice pentru Bazinul din Arad

by webeditor

Fără niciun preaviz, la sfârșitul săptămânii trecute, micuța olimpică Camelia Potec o ”trage” de o vizită la Arad, un bazin de talente în ale înotatului, toți de pe aici se ”dau la fund” când sunt probleme.

Fiind invitata instruită pe realizările marelui vizionar din acest sat de câmpie, Gheorghe Falcă, este plimbată prin clădirile instituțiilor statului fără nicio jenă, măcar să anunțe factorii de decizie de la Bazinul Delfinul că a descălecat și a aruncat cu promisiuni în toate direcțiile. Evident, ca și președinta Federației de Natație, a venit pornită pe a blama problemele infrastructurilor guvernamentale, propovăduind minunatele realizări liberale. Astfel, la Bazinul Delfinul, bazin olimpic, anunță cu un aer de superioritate că îl va încadra în circuitul de concursuri naționale destinate copiilor. Poate noi arădenii am uitat cum este un bazin olimpic, omologat oficial, dar micuța sirena este vrajita de imensul bazin al Aradului, în curs de execuție, slăvindu-l.

Încadrată de consilieri sportivi din primărie, nu mai avem sport dar e bine că avem consilieri, Potec este plimbată la maiestuoasa clădire, în care legenda spune că vor miji noile talente nautice ale comunei. Bănuiesc că pe chipul său angelic au apărut niște riduri, după ce a vazut cele două piscine care împreună nu fac cât bazinul olimpic. Daca dai drumul la o chiuvetă și timp de o ora uiți de existența ei, ai umplut piscinele. Ca sa se scoata din aceasta penibilitate, olimpica anunță că vor fi concursuri naționale la acest bazin de buzunar. Dacă la Bazinul Delfinul, Camelia Potec este darnică în a acorda ceva probe de copii, la Bazinul Aradului vor fi evident probele de bebeluși. Dar sunt șanse mari pentru președinta federației de a promova noi probe olimpice, de 66 și 132 de metri, și se vor putea numi simbolic proba ”Falca”.

Ca și date statistice, bazinul realizat de Gogu Falcă, prin bani de la guvern, omite cel mai important amănunt minerul de la Brad, are distanța de 33 de metri lineari. Mă gândesc ca majoritatea, într-un anumit moment al vieții, ați văzut probele naționale, internaționale sau olimpice de înot, eu nu am vazut-o pe Camelia Potec la proba de 33 de metri.  Evident Gheorghe Falca nu recunoaște penibilitatea acestui proiect și, atunci când nu se lauda, acuză guvernul pentru investiție. Să fim cinstiți, în Brăila se executa identic același proiect, dar cu un bazin de 50 de metri lungime, denumit olimpic, tot prin Compania Națională de Investiții.
Ca și o informare, Federația de Natație din România nu mai are probe de 25 de metri, dealtfel sunt probe scoase din circuitul mondial, iar pentru un bazin de 33 de metri (?) nu poți să acorzi probe de 50, 100 etc de metri pentru că nu au sportivii unde să se întoarcă.

Facebook Comments