Oferta de nerefuzat a primăverii: detoxifierea cu verdețuri

by Dana B.

Primavara, organismul incepe un nou ciclu biologic, tranzitie pe care o realizeaza accelerand procesele de detoxifiere. De aceea, acestui anotimp ii este asociat ficatul, organul care lupta cu eliminarea deseurilor toxice.

Citind bioritmurile, se poate spune ca primavara se trateaza mai usor afectiunile hepato-biliare, oculare si musculare. Tot acum se pot reactiva boli ca ulcerul gastro-duodenal, tulburarile nervoase, starile de oboseala fizica si mentala (astenia de primavara). In timpul primaverii avem si postul Pastelui, prilej bun de detoxifiere a organismului.
Mencinicopschi ne recomanda sa diminuam consumul de carne si sa crestem consumul de verdeturi de sezon: leurda, urzicile, untisorul, ceapa verde, papadia, sparanghelul, patrunjelul, morcovul, mazarea noua, prazul, guliile, radichile, broccoli, salatele.

Dintre alimentele bogate in proteine animale, pestele (pastrav, ton), mielul, iepurele de casa sunt recomandate in aceasta perioada.

Spre mijlocul si sfarsitul primaverii e bine sa mancam mai multi morcovi noi, fasole fideluta, plante aromate, ceapa verde, fenicul, ardei.

Cereala primaverii este graul.

 

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments