O femeie din Zădăreni o acuză pe primăriţa Doina Petri că vrea să îi ia, în mod ilegal, moştenirea

by Paul Anghel

Ana Bogdan, localnică din comuna Zădăreni, dezvăluie faptul că primăriţa Doina Petri vrea să o lase fără moştenire. Femeia povesteşte că de-a lungul anilor, prin abuzuri, s-a încercat deposedarea ei de terenul şi casa moştenite de la propria mamă.

„ În anul 1978 mama mea a cumpărat o proprietate, de la un om. A avut, la acea vreme, o dovadă de mână, şi o declaraţie a omului, declaraţia care a rămas la Primărie. Ne vindea grădina (cu mai multe numere topografice), casa şi terenul aferent. Mama a murit în anul 1983, iar eu am făcut succesiunea în anul 1995. Plătesc impozitul pentru casă şi terenul de lângă, îl am plătit la zi. Cu toate acestea, de câţiva ani, domna primar Doina Petri spune că terenul nu este al meu, ci al statului”, povesteşte Ana Bogdan.

Aceasta explică faptul că în anul 2005, soţul ei, decedat între timp, a dorit să primească o anumită suprafaţă de teren, a dus acte la Primărie, iar de acolo i s-a spus că sunt vechi. „Am făcut cerere să ni se dea restul de teren de grădină – aproape 2.000 de metri pătraţi. Doamna primar, Doina Petri, ia cererea şi o duce la Prefectură în numele domniei sale. Pentru terenul nostru. A dat alt număr de înregistrare, deturnează cererea mea, cerere făcută în baza Legii 18. Face o listă cu cât trebuie să îmi dea mie statul, şi scrie 250 de metri pătraţi, de restul nici vorbă să zică ceva. Mi-a spus că restul e al statului şi că dacă vreau să cumpăr acea suprafaţă de teren mă costă 10.000 de euro. Vă daţi seama că nu aveam aceşti bani”, mai povesteşte femeia.

Ana Bogdan a deschis un proces pentru a-şi recupera terenul în cauză, dar o hotărâre de consiliu local din 2006, controlat de Doina Petri, îi ia şi ultima speranţă.

„Mi-a spus să dau în judecată prin uzucapiune. Asta am şi făcut, dar în ianuarie 2006, primăriţa află de acţiunea pe care vreau să o fac în instanţă şi face o iniţiativă şi o şedinţă de consiliu local, în aceeaşi zi, că vrea grădina casei mele, 2.000 de metri pătraţi pentru a o trece în în proprietatea Primăriei Zădăreni. A vrut să îl vândă să facă bani la bugetul local cu terenul care era de drept al meu.  Scoate terenul la licitaţie, după ce în prealabil îşi face un CF, în baza acelei hotărâri de consiliu local”, spune revoltată femeia.

Conform mărturiilor acesteia, Primăria Zădăreni (văzând că nu o scoate la capăt) susţine acum că fostul proprietar (cel care a vândut în 1978) a făcut casa şi grădina pe terenul statului, pe două numete topografice.

Deocamdată situaţia este una incertă. Deşi Primăria are documente pentru acest teren, din pricina scandalului nu îl scote la licitaţie. Pe de altă parte, Ana Bogdan plăteşte impozit la Primăria Zădăreni pentru casa şi terenul pe care le-a primit moştenire. Pe rolul instanţelor de judecată se află un proces pentru partaj judiciar, revendicare imobiliară şi rectificare CF.

Cazul Anei Bogdan nu este singular în Zădăreni, aceasta suţinând că mai multe familii îşi pierd terenurile prin metode injuste.

Facebook Comments