Nouă elevi români au obținut locul I la un concurs NASA

Nouă elevi români au obținut locul I la un concurs NASA

Noile norme pentru ocuparea unui post vacant în MAI, publicate în Monitorul Oficial
Concursul ”Arad, orașul copilăriei mele”, derulat în zece grădinițe din municipiu
A mâncat 72 de hotdogi în doar 10 minute

O nouă performanţă a elevilor români la un concurs NASA. Nouă tineri din Constanţa au luat locul întâi la competriţia organizată în Florida. Juriul a fost impresionat de proiectul lor, care prevede popularea planetei Venus. Elevii au concurat alături de peste alte două sute de adolescenţi din Statele Unite, China şi India.

Adolescenţii au reuşit în doar câteva zile să colonizeze planeta Venus. Nu a fost o muncă uşoară, mai ales că au gândit viaţa pe cealaltă planetă până la cele mai mici detalii.

A trebuit să avem în vedere parametri fizici şi chimici de pe planeta Venus, cum ar fi faptul că la suprafaţa planetei presiunea este echivalentă cu cea de la 900 de metri adâncime în mare, de exemplu temperatura este de 462 de grade Celsius şicombinând toate aceste aspecte am venit cu idei interesante, cel putin au fost foarte apreciate de juriu,” explică Andrei Rotaru, elev.

În cadrul concursului, tinerii români au lucrat alături de elevi din China, Statele Unite ale Americii si India.

„Din momentul în care au fost selectaţi cam o lună jumate ne-am întâlnit de mai multe ori, am făcut schiţe, şedințe de brainstorming, am şters table şi am scris zeci de table, împreună, am făcut calcule, studiu de caz, estimări,” povestește Ion Băraru, profesor de fizică.

La concursul de design științific din Florida au participat 240 de concurenți din țări de pe toate continentele.

 

Sursa: digi24.ro

Facebook Comments

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0