Mituri despre economisirea banilor

by webeditor

Când vin vorba despre finanțe, foarte multe povești personale cu final nefericit se transformă în mituri pe care toată lumea le crede. Din păcate dacă crezi aceste mituri ratezi oportunități dar nici nu reușești să economisești rapid și simplu pentru că ești împiedicat de niște idei demodate. Spre exemplu, se spune că refinanțarea este o datorie în plus. Dacă mergi la o bancă ți se va spune că refinanțarea este transformarea tuturor împrumuturilor într-unul singur cu aceeași dobândă. Iar dacă dai niște bani înapoi din datorie, dobânda va scădea. Astfel, dacă iei un împrumut online (lån online) pentru a plăti o parte dintr-un împrumut mai mare, poți ajunge să plătești mai puțin decât o făceai inițial.

Și sintagma „Numai oamenii bogați investesc” te inhibă să faci acest pas deoarece ai impresia că nu ai ajuns niciodată la acel nivel de bunăstare. Totuși, ar trebui să știi că poți investi singur sume mici în acțiuni cu risc scăzut de pe urma cărora vei avea profit. De altfel, sintagma ar trebuie să fie „oamenii care investesc sunt bogați” pentru că un venit în plus pentru acre nu muncești fizic mult te va duce mai repede la un stil de viață confortabil. Chiar dacă la început profitul de pe urma acțiunilor în care ai investit este direct proporțional cu investiția, dacă folosești metoda bulgărelui de zăpadă, și anume reinvestești ce ai câștigat, vei ajunge ca acesta să fie considerabil.

De asemenea, ni se spune și foarte ușor suntem convinși de asta că trebuie să ai bani pentru a economisi. Într-adevăr, dacă ai un venit mic, este mai greu să pui bani deoparte. Însă, odată ce devii responsabil financiar și ai un obicei consumerist ordonat îți va fi ușor să economisești bani, chiar dacă suma nu este considerabilă. Un cont de economii te poate propulsa să câștigi mai mult, pentru că îți oferă încrederea necesară să îți dai demisia de la job-ul actual prost plătit și să cauți până găsești unul cu un salariu competitiv.

Și ideea că micile cumpărături nu sunt importante este greșită deoarece exact acestea ne golesc buzunarele și contul. Orice vrei să cumperi și are un preț ridicat analizezi dacă chiar ai nevoie. Prin urmare, faci o achiziție informată. Dar pentru lucrurile mici și ieftine nu stai pe gânduri și le cumperi pentru că ai impresia că nu va conta diferența. Este adevărat că un obiect foarte ieftin nu te va duce la faliment. Însă gândește-te de câte ori ai fost surprinsă de chitanța de la casieria supermarket-ului după ce ai făcut cumpărături fără să respecți lista.

Miturile despre economisirea banilor sună bine și aproape adevărat. Însă dacă cauți acea informație și o verifici, vei observa că acel aproape adevărat te-a inhibat să economisești sau chiar a dus la tentația de cheltui mai mult. Este important să îți cunoști obiceiurile de cheltuire și să îți faci un plan personalizat de economisire. Pentru că dacă apleci urechea la toate aceste informații care nu au un fundament practic, vei avea contul de economii gol, mai multe datorii și nici posibilitatea de a acoperi aceste găuri.

Facebook Comments