Mesajul Sofiei Vicoveanca după moartea Mariei Butaciu

Mesajul Sofiei Vicoveanca după moartea Mariei Butaciu

Elton John, în stare de șoc după decesul mamei sale
Mircea Ionescu-Quintus, Președintele de onoare al PNL, a încetat din viață
Testamentul Regelui Mihai pentru români

Sofia Vicoveanca a transmis un mesaj de condoleanțe după moartea colegei ei de breaslă, cântăreața de muzică populară Maria Butaciu.
„Îmi pare așa de rău că pleci, MARIA!

Cea cu coasa îi pusă rău pe cântecul popular, ne seceră artiștii și colegii, unul după altul!…

Maria, dragă noastră Maria, câtă bucurie ai dat tu lumii, când ajungi în rai, îmi doresc s-o găsești toată acolo, să-ți fie inima fericită și împăcata pe veșnicie!!

Drum lin spre cer, Maria!
Lacrimile mele se împletesc în astă seară cu lacrimile Bistriței, cu lacrimile Ardealului, cu lacrimile românilor, pentru a-ți face ție cărarea cât mai lină spre Înalt!…”, este mesajul transmis de Sofia Vicoveanca după moartea Mariei Butaciu.

Interpreta de muzică populară Maria Butaciu a încetat din viață pe 11 iunie 2018, la vârsta de 78 de ani. Artista era internată de o lună la Spitalul Floreasca din Capitală, în urma unui accident vascular cerebral.

Maria Butaciu a fost o interpretă de muzică populară românească din Ardeal. A urmat Liceul de muzică la Cluj, unde începe cariera sa muzicală cu Orchestra Populară a Filarmonicii din Cluj. La 1 aprilie 1961, prin concurs, vine la Ansamblul Ciocârlia al Ministerului de Interne din București.

De-a lungul carierei sale a colaborat cu dirijori precum Constantin Arvinte, Ion Mărgean, Paraschiv Oprea, Victor Predescu, George Vancu, Alexandru Viman.

În anul 2001 a fost numită „Cetățean de onoare al municipiului București”.

 

Sursa: libertatea.ro

Facebook Comments

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0