Mesajul lui Ștefan Bănică, în ziua în care tatăl său ar fi împlinit 86 de ani

by Adrian Topor

Actorul Ștefan Bănică ar fi împlinit vârsta de 86 de ani, pe 11 noiembrie, iar cu această ocazie, fiul lui a transmis un mesaj emoționant pe contul de socializare.

„Astăzi e o zi specială, cu o încărcătură emoțională aparte, pentru că într-o zi de 11 noiembrie, în anul 1933, s-a născut tatăl meu, marele actor ȘTEFAN BĂNICĂ”, a scris Ștefan Bănică Jr. pe contul de socializare. Amintirile lui Ștefan Bănică cu tatăl său Invitat la emisiunea „De-a v-ați ascunselea”, Ștefan Bănică Junior și-a amintit de un episod de pe vremea când avea cinci ani și a mers să-l vadă pe tatăl său în spectacolul „O scrisoare pierdută”, de la Teatrul Bulandra. În piesă, Ștefan Bănică Senior îl interpreta pe Ghiță Pristanda.

„Aveam cinci ani şi mi-am dorit mult să merg la premiera celebrei piese O scrisoare pierdută, eram în primul rând cu mama mea. Tata, care îl juca pe Ghiţă Pristanda, avea o sabie şi eu o întrebam: ”Când scoate sabia? Când scoate sabia?”. Atunci nu ştiam că iau parte la o premieră care va intra în istoria teatrului românesc. Tata m-a ridicat şi m-a pus lângă toţi actorii mari: Petrică Gheorghiu, Dem Rădulescu, Toma Caragiu, Rodica Tapalagă, Mircea Diaconu. Eu am început pe scena Teatrului Bulandra, unde în urmă cu atâţia ani am păşit prima dată”, a povestit Ștefan Bănică Junior, conform Antena 3.
Sursa: libertatea.ro

Facebook Comments