LOCUITORII DIN CUIED AU APA POTABILA, DUPA O INVESTITIE DE TREI MILIOANE DE LEI

by Cosmin Mihuta

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, a participat în data de 27 august 2014, la inagurarea reţelei de apă din comuna Buteni, sat Cuied. Beneficiarii sunt cei 777 de locuitori ai satului, locuitori care până acum foloseau în special apa de ploaie pentru cele necesare traiului. „Alimentarea cu apă potabilă în întregul judeţ reprezintă o condiţie elementară pentru un stat european. Una dintre localităţile care avea nevoie stringentă de o reţea de alimentare cu apă potabilă este şi satul Cuied, aparţinător comunei Buteni, cu atât mai mult cu cât în această localitate apa a fost o problemă dintotdeauna, iar vara Cuiedul nu avea apa nici măcar în fântâni. Împreună cu administraţia locală, an de an am făcut demersuri către Guvern, pentru alocarea de fonduri în vederea finalizarea lucării. Ne bucurăm că acest proiect a fost în sfârşit terminat, iar locuitorii vor avea condiţii civilizate de trai de acum înainte”, a declarat preşedintele CJ Arad, Nicolae Ioţcu.

Lucrările propriu-zise de introducere a reţelei de apă au început în anul 2009, în baza HG 577/1997, sumele fiind alocate pe parcursul a mai multor ani, pentru ca investiţia să fie finalizată în cadrul Programului National de Dezvoltare Locala, Subprogramul „Modernizarea satului românesc” domeniu specific – sisteme de alimentare cu apă şi staţii de tratare a apei, aprobat prin OUG nr. 28/10.04.2013.

Valoarea investiţiei este de 3.016.495 lei. Lucrarea a constat în realizarea următoarelor obiective:

  • Aducţiune Hodiş – Cuied – 3,86 Km
  • Reţele stradale localitatea Cuied – 9,55 Km
  • Staţie de pompare în  localitatea Hodiş
  • Rezervor de apă, staţie de clorinare şi staţie de pompare localitatea Cuied.

Recepţia lucrării s-a realizat în data de 26.08.2014 încheidu-se procesul verbal de recepţie fără obiecţiuni, admiţând recepţia investiţiei. Urmare recepţiei, investiţia s-a predat operatorului local SC Termoconstruct S.R.L. Sebiş, urmând a se executa branşamentele la populaţie.

Facebook Comments