Legătura dintre îmbătrânire și sănătatea picioarelor

by Dana B.

Chinezii antici au observat ca în primul rand încep sa îmbatraneasca picioarele, apoi întreg organismul. În picioare exista foarte multe terminatii nervoase si zone de reflectie. Putem avea încredere deplina în acesti întelepti, în special în materie de medicina, deoarece toata industria sanatatii si frumusetii este bazata pe învataturile lor.

Iata cateva recomandari care pot mentine sanatatea picioarelor, iar împreuna cu ele tineretea si starea de bine a întregului organism.

Sanatatea picioarelor
Daca aveti probleme cu picioarele, daca dimineata simtiti dureri si greutate, adresati-va neaparat medicului. De asemenea, specialistii recomanda compresele cu bila medicinala. Înmuiati o bucata de panza în bila, înfasurati picioarele cu ea, apoi cu folie alimentara si îmbracati ciorapi de lana si tineti compresa toata noaptea. Faceti aceasta procedura cu atentie, deoarece bila lasa urme. Dimineata clatiti picioarele. Aplicati aceste comprese peste o zi.

Regula numarul unu a picioarelor sanatoase este încaltamintea calitativa si confortabila. Nu spunem sa renuntati la tocuri sau la talpa plata. Fiecare persoana are anumite particularitati care trebuie luate în consideratie la alegerea încaltamintei. Este important sa permita picioarelor sa respire si sa nu împiedice miscarea.

Umblati cu picioarele goale cel putin 10 minute în fiecare zi. Ar fi perfect daca ati umbla prin roua diminetii, dar daca nu aveti aceasta posibilitate – podeaua este perfecta. De asemenea, puteti confectiona un covoras din pietre. Mersul pe el înlatura oboseala si împiedica aparitia diferitelor boli.

Este foarte important sa rezervati timp si pentru mersul în varfuri, apoi pe calcaie, pe partea interioara si pe cea exterioara. Va fi foarte bine daca veti adauga aceste exercitii la gimnastica de dimineata. Aceste exercitii fortifica muschii, oasele picioarelor, îmbunatateste circulatia, ceea ce înseamna ca se îmbunatateste activitatea organelor interne.

Cel mai bun prieten al sanatatii este masajul picioarelor. Exista diferite metode. Medicii afirma ca exista un punct special pe arcada talpii numit yung-chuan, caruia trebuie sa-i acordati o atentie deosebita.

Masajul talpilor pentru tineretea organismului

1. Masaj uscat al punctului yung-chuan
Trebuie doar sa apasati pe acest punct de 20 de ori fara întrerupere la fiecare picior, astfel încat sa simtiti durere. Faceti acest masaj în mod regulat dimineata si seara. Stimuleaza circulatia si relaxeaza muschii picioarelor.

2. Masajul umed al punctului yung-chuan
Turnati apa într-un vas de temperatura 38-40°C. Înmuiati picioarele si asteptati pana vor fi de culoare rosie. Apoi cu degetul mare de la maini apasati punctele în acelasi timp de 80 de orii fara pauza. Încheiati masajul prin frecarea picioarelor timp de aproximativ trei minute. Veti simti efectul minunat deja dupa prima sedinta.

3. Defecte de vedere
Daca aveti defecte de vedere, înteleptii chinezi recomanda sa bateti, în fiecare zi timp de 5 minute, cu un betisor de lemn pe baza celui de al doilea si al treilea deget. Aici sunt situate zonele de reflectie legate de vedere. Aceasta procedura este binevenita si pentru profilaxia bolilor de ochi, deoarece cu anii probleme de vedere apar la toti.

4. Bateti peste talpi
Suna destul de dur, dar trebuie sa începeti sa bateti peste talpi chiar acum. Puteti folosi un ciocan de lemn sau de cauciuc, un sucitor sau chiar o sticla. Faceti acest lucru usor în zona de sub degete.

Dupa o perioada veti simti ca prin corp o caldura placuta, iar cel mai important o stare de liniste. Aceasta metoda este recunoscuta drept una dintre cele mai bune pentru îmbunatatirea circulatiei în picioare si în întreg organismul.

Retineti! Miscarea este viata. Mergeti mult pe jos, lasati picioarele sa se odihneasca si faceti masaj. Daca veti acorda timp sanatatii picioarelor, veti observa ca neputintele batranetii nu va vor deranja.

 

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments