Legătura dintre cartofii prajiți și hipertensiunea arterială

by Cristian Dobre

Cartofii prajiti sunt foarte usor de preparat, insa au multe calorii. Problema nu sta neaparat in cartofi, ci in modul lor de preparare. O alternativa mai sanatoasa este sa ii prepari la cuptor, in ulei de cocos. Insa daca vrei sa te bucuri de acelasi gust delicios al cartofilor prajiti, inlocuieste-i cu cartofi dulci. Cartofii dulci contin vitaminele A, B6 si B5.

Persoanele care obisnuiesc sa manance de mai mult de trei-patru ori pe saptamana cartofi risca sa sufere de hipertensiune arteriala, atentioneaza oamenii de stiinta americani. Specialistii au ajuns la concluzia ca voluntarii care mancau de cateva ori pe saptamana cartofi, indiferent de felul in care erau preparati, aveau un risc cu 11% mai ridicat de a suferi de hipertensiune arteriala, spre deosebire de cei care nu obisnuiau sa consume atat de des acest aliment.

„Cartoful se numara printre legumele care aduc beneficii sanatatii si pe care trebuie sa le includem in dieta, dar nu foarte des. Rezultatele obtinute au aratat ca femeile sunt mai predispuse decat barbatii diabetului si hipertensiunii in urma consumului mare de cartofi“, au afirmat cercetatorii de la Spitalul de Femei Brigham din Boston, potrivit clicksanatate.ro. S.U.

 

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments