Legătura dintre cafeaua de la automat și pietrele la rinichi

by Dana B.

Specialistii atentioneaza ca o cafea de la automat contine mai multe chimicale decat cea din boabe de cafea macinate. Organismul nu este pregatit sa digere avalansa de chimicale si face eforturi în acest sens. Între timp, se strica, pe rand, ficatul, rinchii si imunitatea.

Înainte, ingredientele cafelei de la automate erau tinute la secret. Acum, producatorii sunt obligati sa le afiseze. Asa am aflat ca un sortiment cu lapte (caffe latte) contine: apa, zahar, pudra de lapte (lapte praf semidegresat 1,5%, zer praf, lactoza), cafea solubila (3,3%) si urme de soia. Despre soia, medicul Mihaela Ionescu spune ca „e un produs bun, dar, azi, se profita de bunul sau renume pentru a face produsele cat mai toxice”.

Aceleasi substante se regasesc si în latte sau espresso machiatto. În capuccino, apar si alti „intrusi” greu de pronuntat, printre care agent de îngrosare (carboximetilceluloza), din care se face hartia.

„Celuloza e greu de digerat pentru mamifere, ele n-au aceleasi enzime ca erbivorele.Forteaza stomacul. Producatorii recurg la ea ca sa îngroase lichidul. În loc sa puna frisca sau spuma de lapte, le înlocuiesc cu chimicale”, explica doctorul.

Un espresso de la automat contine 100 mg de cofeina, jumatate din aportul zilnic acceptabil pentru un adult, dar la automate se foloseste cafea instant, care se resoarbe din organism de cinci ori mai greu.

Cei care beau doua cafele de la automat într-o zi, la serviciu, în intervalul de 8 ore, depasesc rapid maximumul de cofeina admis, iar în timp supradoza duce la formarea pietrelor la rinichi.

 

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments