James Levine, suspendat de la Metropolitan Opera în urma acuzațiilor de abuz sexual

James Levine, suspendat de la Metropolitan Opera în urma acuzațiilor de abuz sexual

Academia Americană de Film impune un nou cod de conduită membrilor săi
Dimitrie Muscă acuză ANSVSA că ştia că vine pesta porcină africană şi „nu a făcut nimic”
Maria Constantin, în centrul unui nou scandal. Vezi cine o acuză de furt

Un dirijor celebru de la Metropolitan Opera a fost suspendat, în urma acuzațiilor de abuz sexual. Trei bărbați au afirmat că James Levine i-a abuzat în urmă cu mai multe decenii, când erau adolescenți, relatează New York Times. Celebrul dirijor a negat însă acuzațiile.

Managerul Metropolitan Opera, Peter Gebl, a anunțat că instituția suspendă contractul de patru decenii cu dirijorul James Levine, în vârstă de 74 de ani. Totodată, celebrul dirijor a fost suspendat și din cadrul concertelor care erau deja programate.

“În timp ce așteptăm rezultatele investigației, în baza acestor noi informații, Met a luat decizia de a acționa acum. Aceasta este o tragedie pentru orice om a cărui viață a fost afectată”, a declarat Peter Gelb, managerul general al Metropolitan Opera.

Decizia a fost luată după ce dirijorul a fost acuzat că a abuzat sexual un bărbat. Ulterior, alți doi bărbați au afirmat că au fost victimele lui James Levine. New York Times a obținut un dosar al poliției în care scrie mărturia unei victime, care are acum 48 de ani. Aceasta a spus că a fost abuzată sexual de James Levine când avea 16 ani, iar dirijorul aproximativ 40 de ani.

Un alt tânăr a afirmat că dirijorul l-a masturbat atunci când avea 17 ani și apoi l-a îndemnat să facă și el același lucru. Un alt bărbat susține că și el a fost victima dirijorului, atunci când avea 17 ani.

“Aproape că mi-a distrus familia și m-a dus la sinucidere. M-am simțit singur și speriat. A încercat să mă seducă. Nu am văzut asta, însă acum e clar”, a spus unul dintre cei trei tineri, potrivit plângerii depuse.

De-a lungul carierei sale, James Levine a fost nominalizat de 37 de ori la premiile Grammy și a câștigat zece trofee. El a fost decorat în 2002 de către centrul Kennedy pentru contribuțiile sale, iar premiul i-a fost acordat de președintele de atunci al SUA, George W. Bush.

James Levine a debutat la Metropolitan Opera în 1971. El a fost directorul muzical din 1976 până anul trecut, când a renunțat la funcție din cauza unor probleme de sănătate. El fusese numit director emerit al instituției. De altfel, în timpul carierei, el i-a ridicat pe cei trei tenori Placido Domingo, Jose Carreras și Luciano Pavarotti.

 

Sursa: libertatea.ro

Facebook Comments

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0