Inițiativă cetățenească pentru salvarea pieței Catedralei

Inițiativă cetățenească pentru salvarea pieței Catedralei

Falcă nu renunţă la demolare. Mâine este zi decisivă pentru piaţa Catedralei
Administrația Falcă a demolat ilegal stadioanele din Arad! USR va sesiza organele penale
Mii de arădeni au semnat pentru ca piaţa Catedralei să nu fie demolată

Mai mulţi arădeni au demarat procedurile pentru ca piaţa Catedralei să nu fie demolată, aşa cum îşi doresc Gheorghe Falcă şi PNL. Simona Lunga, reprezentantă a comercianţilor din piaţa Catedralei, este iniţiator al unui proiect de hotărâre pentru ca actuala destinaţie de piaţă agroalimentară să fie păstrată.

În acest sens, aceasta alături de alţi iniţiatori a solicitat formulare pentru listele de susţinători ai acestui proiect de hotărâre. Cererea a fost deja transmisă către Primăria Arad şi se aşteaptă demararea procedurilor.

În expunerea de motive, iniţiatorii au subliniat importanţa acestei pieţe care funcţionează de 150 de ani, dar şi necesitatea ca această să funcţioneze pe actuala locaţie. „Autorităţile au făcut un studiu privind realizarea axei pietonale între piaţa Avram Iancu şi parcul Reconcilierii, prin piaţa Catedralei. Printre obiectivele acestui studiu este inserat cel al interconectării pieţelor Avram Iancu, Catedralei şi Reconcilierii prin amenajarea acestor zone prin propunerea unei activităţi economice specifică pentru ţesutul urban istoric al zonei, dar diversă în funcţie de localizare. Or, dacă se tratează tema unei activităţi economice specifice ţesutului urban istoric, retoric se pune întrebarea, dacă această activitate economică nu viza însăşi existenţa pieţei, dezvoltarea ei, modernizarea ei? CLM a adoptat şi alte hotărâri menite să pregătească cadrul necesar desfiinţării pieţei agroalimentare din zonă. De remarcat este faptul că niciuna dintre hotărâri nu tratează temeinic, documentat, cu profesionalism alternativa propusă de municipalitate pentru relocare. Unde, concret, ar urma să fie mutată piaţa, pe ce suprafaţă de teren, cu ce dotări, cu ce căi de acces şi câte locuri de parcare? ”, se arată în expunerea de motive.

Pentru ca această iniţiativă cetăţenească să ajungă proiect de hotărâre este necesar ca iniţiatorii să adune semnături egale cu 5% dintre cetăţenii arădeni cu drept de vot.

Vă reamintim că Gheorghe Falcă şi PNL au susţinut amplasarea Monumentului Marii Uniri în piaţa Catedralei, doar pentru a o demola. Cum PSD şi ALDE au fost de partea comercianţilor şi a arădenilor care au solicitat ca această piaţă să nu fie demolată, proiectul a fost respins. Falcă nu cedează şi vrea cu orice preţ să scape de această piaţă.

Tot PSD şi LADE au depus în Consiliul Local Muncipal un proiect de hotărâre pentru ca destinaţia pieţei Catedralei să nu se modifice, însă PNL s-a opus acestei idei. Rămâne de văzut dacă iniţiativa cetăţenească va reuşi să-i sensibilizeze mai mult pe aleşii liberalilor, astfel încât piaţa Catedralei să fie demolată.

Facebook Comments

COMMENTS

WORDPRESS: 7
 • comment-avatar
  Ioan Teudan 8 luni

  Rusine demolatorului Falconeti ! Piata mare e a noastra , a aradenilor , nu-i adusa din Brad !

 • comment-avatar
  Ella 8 luni

  Falca dorește cu ori ce preț un nou contract proarhitectura sau un kaufland ! Din ce banii își permite dansul haine de la Moncler ? Ca din salariul de primar nu prea as crede !

 • comment-avatar
  Alex 7 luni

  Aia e piata de bisnitari , rareori vedeti un taran ratacit acolo.
  Sunt interese mari de partea acestora sa ramana acolo sa vanda marfa de contrabanda.
  Bravo Falca , scapa-ne de mizeria din fata catedralei !
  Nu te intimida de niste bisnitari ieftini !

  • comment-avatar
   Simona 7 luni

   Daca stiti ca sunt numai bisnitari acolo ,de ce nu faceti sesizari scrise la organele abilitate pentru control? Normal este sa v-a asumati afirmatiile stimate domn!
   Sau aveti alte interese in legatura cu piata?

 • comment-avatar
  Ioan 7 luni

  Sper sa demoleze tigania aia de piata

  • comment-avatar
   Simona 7 luni

   Daca se demoleaza piata ,tot tiganie v-a fi acolo! Priviti in jurul pietei pe Strada Metianu si in Parcul Reconcilierii acolo pe bancute nu sunt bisnitarii din piata,acolo sunt 80% betivi si boschetari!

 • DISQUS: 0