test

INCREDIBIL: CINEMATOGRAFUL DACIA A FOST TRANSFORMAT IN BISERICA PENTRU TIPEI

INCREDIBIL: CINEMATOGRAFUL DACIA A FOST TRANSFORMAT IN BISERICA PENTRU TIPEI

Armata recrutează tineri. Peste o mie de locuri, disponibile pentru 2018
CNADNR CONFIRMA: S-A DAT ORDIN DE RELUARE A LUCRARILOR LA PASAJE
Gala Premiilor Academice 2016, la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad

Un fapt incredibil se petrece cu cel mai cunoscut cinematograf din Arad, „Dacia“. Locul în care altă dată existau cozi de sute de persoane pentru a prinde un loc la film s-a transformat, astăzi, în Biserică Penticostală. La început, era vorba că va funcţiona ca Biserică Penticostală doar duminica însă, încet, încet, cinematograful s-a desfiinţat, iar în locul lui s-a deschis Biserica Ekklesia, păstorită de un anume Oti Tipei, din informaţiile noastre fratele fostului deputat PDL Arad Lucian Riviş Tipei şi fiul lui Pavel Riviş Tipei, preşedintele Cultului Penticostal din România. Culmea e că, potrivit unor surse, contractul s-a semnat pe zece ani, cu prelungire pe încă zece !!! Adică, pe următorii 20 de ani, Biserica Ekklesia a pus mâna pe un bun al Aradului, desfiinţându-se cel mai important cinematograf din municipiu.

Într-o capitală culturală, cum ne dorim să fim la nivel declarativ, nu era oare normal ca Primăria Arad să preia cinematograful Dacia ? Sau nu s-a dorit să se încurce proiectele familiei Tipei, care aduce multe voturi, fără de care primarul Falcă n-ar mai fi primar ? Mâine o să ne trezim cu biserică (indiferent de cult) în Teatru, în Muzeu, în Filarmonica. Voturi să iasă.

Facebook Comments

COMMENTS

WORDPRESS: 5
 • comment-avatar
  clau 4 ani

  Si nu inteleg care ii problema? Chiar sunt curios ce ti-ar fi placut tie sa se faca in acel loc in care nici tu nu ai mai mers de ani de zile din cauza ca ai mers la cinemacity 3D :))

 • comment-avatar
  Cornel 3 ani

  Dacia era demult in paragina, primaria a incercat demult sa tot il reinvie, e inca al primariei si biserica plateste primariei chirie, deci primaria face bani nu baga bani intrun cinematograf mort cand sunt doua mall-uri in Arad cu 15 sali de cinema. Daca se facea nightclub era ok nu comentai.

 • comment-avatar
  Voia Tipei Adrian 3 ani

  Sa stiti ca prin faptul ca sa tranformat an biserica cinematograful este un lucru foarte bun ca acolo D-zeu a transformat multe inimi care nu-l cunosteau pe D-zeu iar azi sant oameni nascuti din nou.D-zeu a facut si face si azi si-n fiecare duminica minuni.Pe toti care luati an desert numele lui D-zeu sa va ierte si sa nu va pedepseasca.

 • comment-avatar
  Frandos L. 2 luni

  E foarte usor sa arunci cu vorbe grele atunci cand nu cunosti adevarul, iar adevarul este ca nuciodata nu dai dupa frunzele si crengile goale a unui copac, ci dai doar in pomul ce face rod. Biserica Ekklesia este un astfel de pom, dar cum s-ai cunosti fructul cand stai in gradina altuia.

 • comment-avatar
  Radu 2 luni

  Tovarășe, cinematograful nu-i aparține primarului, nu e un bun propriu. Nici măcar nu are relevanță că Aradul e majoritatar ortodox. Ideea este că nu poate dispune de orașul ăsta după bunul plac. Nu e prima dată când”donează” spatii unui cult neoprotestant. Nu intru în istorie să discutăm cum au apărut aceste așa zis culte, ideea era ta.

 • DISQUS: 0