Incendiu uriaș în Atena! Pompierii s-au luptat ore întregi cu focul

by Andreea Radu

Pompierii greci au reuşit să controleze luni dimineaţă un incendiu forestier major care punea în pericol locuinţele din suburbiile estice ale Atenei, dar care nu a provocat victime, anunță agerpres.ro.
Autoritatea pentru protecţia civilă elenă a indicat că focul care s-a declanşat în jurul orei locale 03:00 (00:00 GMT) a fost stăpânit abia în cursul dimineţii.
Incendiul nu s-a soldat cu victime, poliţia evacuând rapid zona şi închizând drumurile locale.
‘Două case au ars, dar nicio persoană nu se afla în interior; în prezent, niciun sector rezidenţial nu este în pericol’, a declarat presei şeful adjunct al prefecturii Attica de Est, Petros Philippou.
Incendiul s-a declanşat în suburbia Peania, în pădurea de pini de la poalele muntelui Ymittos, în partea de est a capitalei elene.
‘A fost un incendiu imens cu flăcări înalte de 20 de metri în apropierea caselor’, a declarat şeful protecţiei civile, Nikos Ardalias, într-o intervenţie la postul de televiziune Antenna TV.
Peste 130 de pompieri, ajutaţi de un avion de stingere a incendiilor, s-au luptat cu flăcările pentru a împiedica extinderea focului în zonele unde densitatea populaţiei este mare, la câţiva kilometri depărtare.
Nivelul de alertă al serviciilor de urgenţă a fost plasat vineri la un grad foarte ridicat de către şeful protecţiei civile, Nikos Ardalias.
Grecia a fost afectată în ultimele zile de o serie de incendii de pădure, din cauza vântului puternic şi a temperaturilor ridicate de circa 40 de grade Celsius.

Facebook Comments