test

În ziua a patra, Tibi Ușeriu are 7 ore avans față de irlandezul de pe locul doi

În ziua a patra, Tibi Ușeriu are 7 ore avans față de irlandezul de pe locul doi

Tiberiu Ușeriu, pentru a treia oară la maratonul 6633 Arctic Ultra
Tibi Ușeriu a ajuns acasă. În tricou, evident!
Mesajul zilei: ”Când nu mai poți, mai poți un pic!”
După 370 de ore în iadul de gheață de la maratonul ”6633 Arctic Ultra”, singurul român rămas în competiție, Tiberiu Ușeriu, conduce detașat cursa. Despre condițiile meteo, rezistența fizică a acestuia și ”nebunia” frumoasă care îl ajută să meargă mai departe povestesc, zilnic, cei de la Tăsuleasa Social.
”Aşa e concursul ăsta : te zdrobeşte, te face bucăţi, te dezgoleşte de toate orgoliile, dar îţi oferă şansa de a renaşte pe urmă, de a deveni un alt om, dacă rămâi în picioare pînă la final. El a rămas de doua ori până acum şi nădăjduim că va rămâne în picioare şi anul acesta.
A nins, zapada este foarte mare, iar efortul de a trage sania este coplesitor. Si o spune omul care duce pe umeri doi busteni, deodata.
Tibi zice că, din punctul lui de vedere, este o mare întrebare dacă va termina cineva concursul, atât de grea i se pare înaintarea. Şi o spune calm, netulburat.
Corpul lui se dezintegrează treptat. Picioarele s-au umflat foarte tare, nu le-a mai văzut niciodată atât de umflate. Faţa este de nerecunoscut. De degetul care a degerat a şi uitat, nici nu a mai pomenit de el. Dar nu putem să nu observăm ca simţul umorului a rămas, iar acessta e un semn ca încă funcţionează perfect.
A ajuns la kilometrul 370, şi mai are încă 90km până la Inuvik. A promis că va face tot ce poate ca să ajungă la final, şi aşa va face. Aşa e el. Până la capăt, indiferent cât de departe este acel capăt.
Are un avans de 7 ore faţă de irlandez, la care se vor mai adăuga orele de somn ale irlandezului, deci stăm foarte bine.
Au mai rămas 10 în cursă. Pe Ice Road vor abandona cei mai mulţi.
Am primit o poză cu el făcută azi, dar nu am acceptul lui de a o posta, aşa că am pus în antet o poză făcută anul trecut, tot pe Ice Road, ca să intuiţi, parţial, prin ce trece.
Nu îmi imaginez cum se poate ajunge la final in aceste condiţii, dar dacă există o cale, Tibi o va găsi”, au scris pe pagina lor de socializare cei de la Tăsuleasa Social. 
Hai, Tibi! Să nu mai spunem că abia așteptăm următoarea înregistrare cu tine!
Facebook Comments

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0