FCC ICIM trece de marea rivală şi e la un pas de semifinale

by Sorin Haut

FCC ICIM Arad s-a impus şi în meciul al doilea din primul tur al play-off-ului Ligii Naţionale de baschet feminin. Arădencele au trecut în această seară cu scorul de 56-37 de marea rivală, CSM Târgovişte şi are acum 2-0 la general. Pe sferturi a fost 15-14, 12-16, 17-5, 12-2.

Un succes mai greu obţinut decât o arată tabela, conturat după pauza meciului. Primele două sferturi au semănat cu cele din meciul cu numărul 1 al sfertului de finală: gazdele în avans după primele minute, iar oaspetele întorcând scorul. Odihna de la vestiare le-a priit excelent jucătoarelor antrenate de Bogdan Bulj. FCC ICIM a făcut poate cea mai bună repriză secundă din actualul sezon, în special în defensivă, unde a reuşit performaţa să primească doar 7 puncte în 20 de minute.

Şi statistica meciului este net favorabilă ICIM-ului, mai bună la capitolele aruncări de 2 puncte, libere, recuperări, pase decisive şi intercepţii. Singurul capitol unde Târgovişte a fost pe plus este cel al aruncările din afara semicercului. Galben-albastrele au izbutit 10 puncte pe contraatac, în timp ce marea rivală nu a punctat la acest capitol. Cea mai mare diferenţă în meci pentru echipa arădeană a fost consemnată chiar la finalul disputei, 19 puncte avans.

Sârbul Bogdan Bulj speră ca echipa sa să încheie seria din primul tur al play-off-ului în 3 dispute: “A fost un joc excelent, cu o atmosferă foarte frumoasă. În prima repriză au fost multe rătări şi am marcat puţin. După pauză am jucat mult mai bine în defensivă şi le-am blocat perfect pe Stoenescu şi Poole. Este 2-0 şi mă bucur că am scos maximul din primele meciuri jucate acasă, dar munca nu e terminată. Nu va fi uşor să încheiem seria, dar sper să o facem în 3 meciuri,“ a declarat antrenorul principal de la FCC ICIM după finalul jocului.

Marcatoare:

Arad: Hadzovic 19 puncte, Williams 18 puncte şi 19 recuperări, Lee 7, Ardelean 4, Ciotir 4 şi Dzombeta 4.

Târgovişte: Stoenescu 11, Toma 10, Poole 7, Vaida 5, Ghita 2 şi Chivu 2.

Seria din sfertul de finală al LNBF se mută acum la Târgovişte, cu meciul 3 al întâlnirii. Disputa este programată vineri, 12 aprilie. Dacă va fi nevoie de un joc patru, acesta se va juca tot pe terenul CSM-ului, pe 13 aprilie. (baschetarad.ro)

Facebook Comments