”HRĂNEȘTE UN SUFLET!”, o nouă campanie inițiată de Alexandra Timar pentru copiii și bunicii care au uitat să zâmbească

by Dana B.

E bine! E bine tare când cineva te obișnuiește cu binele! Și cine să fie acest cineva dacă nu arădeanca noastră plină de suflet, Alexandra Timar? Și de ce acel ”te obișnuiește cu binele”? Pentru că de ceva vreme, fie că vorbim despre începerea unui nou an școlar, fie că vorbim de Crăciun sau de Paște, ca în cazul noii campanii, Alexandra spune prezent și încearcă să întindă o nouă mână de ajutor copiilor și bunicilor care, din motive atât de evidente, au uitat să zâmbească. Încearcă și reușește! Reușește atât de bine încât doar apropiindu-ne de una dintre aceste mari sărbători și nu numai, te face să te întrebi când face anunțul începerii unei noi campanii…

”Prin această nouă inițiativă îmi doresc ca împreună să aducem un zâmbet pe chipul celor uitați de soartă, fie și pentru câteva minute. O să pornim, pentru început, cu o listă de 2.500 de suflete pe care le considerăm prioritare, însă, dacă bunătatea se va activa ca în cazul celorlalte campanii, vom face tot posibilul să desenăm zâmbete și în cazul celorlalte 5.000 pe care le avem pe lista suplimentară”, ne-a mărturisit, cu emoția fiecărui nou început de campanie, Alexandra Timar.

Greu de înțeles! Da, greu de înțeles cum în anul 2019 sunt copii, deloc puțini, care visează la un pachet de biscuiți, la mentosane, pufuleți sau la o bucată de carne cu piure… cum la fel de greu de acceptat este că bunicii, cel mai adesea, sunt aruncați în brațele singurătății și neputinței. Mii de copii, mii de bunici cărora seara nu le aduce altceva decât o scurtă evadare din neajunsurile zilei. Ce face Alexandra prin campaniile ei? Face minuni în zile cheie pentru mii de copii și bunici din Arad, Satu Mare, Maramureș, Vaslui și mai nou, datorită spiridușilor din Torino, și în Tulcea.

Campania ”HRĂNEȘTE UN SUFLET!” – cum se procedează

Cum campaniile bunătății și-au fidelizat deja oameni buni, oameni faini tare care își iau foarte în serios rolul de spiriduși/iepurași punându-și la dispoziția semenilor greu încercați timpul, casele și o energie cum rar întâlnești, punctele pentru colectarea pachetelor  anunțate de aceștia, precum și datele până la care se pot duce personal sau expedia pachetele, vor fi publicate pe pagina de facebook a Alexandrei Timar.

Fapte bune, în cinci pași:

PASUL 1. Alegi o cutie, dimensiuni maxime 40x40x25;

PASUL 2. Pui în ea alimente neperisabile (conserve, orez, paste, făină, ulei, fasole etc),  produse de igienă personală (pastă de dinți, periuță, săpun, șampon etc) și dulciuri;

PASUL 3. După ce închizi cutia și o împachetezi, notează pe ea conținutul acesteia pentru a ușura munca celor care vor distribui pachetele și mai ales pentru a ajunge lucrurile potrivite la oamenii potriviți;

PASUL 4. Intri pe pagina de socializare a ALEXANDREI TIMAR, de unde vei alege adresa centrului de colectare cel mai apropiat ție;

PASUL 5. Duci personal sau expediezi prin poștă (musai până la data indicată de centrul ales) zâmbetul sau zâmbetele numai bune de așezat pe chipurile celor nevoiași, în preajma Sfintei Sărbători a Paștelui!

Și dacă vreți musai o mostră de zâmbet cules din campania de Crăciun și care să vă mobilizeze în noua campanie, avem noi unul numai bun de agățat în suflet:

Pentru voi, cei care vreți să fiți parte a campaniei ”Hrănește un suflet!”, dar timpul nu vă permite, puteți dona în conturile de mai jos sau, în cazul transportatorilor, aflați că orice transport de zâmbete către destinatari este mai mult decât binevenit!

Pe Calea spre Înviere fiind, poate că prinderea în acest lanț al bunătății conturat atât de frumos de Alexandra și ajutoarele ei, atât din țară cât și din afara ei, ne va descoperi o altfel de Lumină a Învierii. Una în care, din diferite colțuri chinuite de țară, copii și bunici ne vor zâmbi din fața unor cutii pline de suflet trimise de românii de pretutindeni…

Și doar pentru a contura o idee pentru  noii veniți în această campanie, lăsăm mai jos picuri din ceea ce a însemnat campania ”Adoptă o scrisoare” și ”Crăciun pentru bunici”:

Facebook Comments