Halep câştigă greu cu Linette şi e în turul 3, la Roland Garros

by Sorin Haut

Simona Halep (27 de ani, 3 WTA) a trecut de poloneza Magda Linette (27 de ani, 87 WTA), scor 6-4, 5-7, 6-3 și s-a calificat în șaisprezecimile de finală de la Roland Garros.

Halep a avut parte de un meci dificil, cele mai mari probleme venind în setul secund pe care l-a şi pierdut. Nu a dat drumul la cele mai puternice lovituri, dar românca a luat setul, diferenţa fiind făcută pentru un break în plus. Românca a câştigat pe serviciul adversarei chiar în primul game al meciului, s-a distanţat la 4-2 şi 5-2, dar în final a închis cu 6-4.

În setul secund, Halep a spart împotriva serviciului, o singură dată la începutul manşei, dar nu a fost suficient pentru a închide partida. Linette a revenit spectaculos şi a întors jocul în favoarea ei. Patru game-uri consecutive şi şi-a adjudecat manşa cu 7-5.

În decisiv însă, Halep a jucat ca o jucătoare de top.  A început să rişte mai mult şi asta s-a văzut. A închis partida cu un 6-3 şi s-a calificat în 16-imi. Acolo va juca împotriva învingătoarei din meciul Aleksandra Krunic (Serbia; 76 WTA) – Lesia Tsurenko (Ucraina; 27 WTA).

Irina Begu (116 WTA) s-a calificat şi ea în turul 3 la Roland Garros, după un meci de o oră şi 56 de minute împotriva Karolinei Muchova (Cehia; 73 WTA). Românca s-a impus cu 2-1 la seturi, 1-6; 6-3; 6-4. În runda următoare, Begu va avea un meci dificil. Va juca împotriva Amandei Anisimova (SUA; 51 WTA).

Sorana Cârstea a ieşit de la Roland Garros din turul 2, dar jocul mai puţin reuşit poate fi pus pe seama problemelor se sănătate. Sportiva noastră a jucat cu o ruptură la abdomen, astfel că nu a avut şanse în faţa ibericei Boslovei Zadoinov, (137 WTA), scor 6-7 (5), 6-7 (3). (mediafax.ro)

Facebook Comments