GRUPARE SPECIALIZATA IN TALHARII, DESTRUCTURATA DE DIICOT

by Cosmin Mihuta

Poliţiştii de investigaţii criminale din Arad şi procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat o grupare specializată în infracţiuni cu violenţă. În urma efectuării a 8 percheziţii, au fost ridicate 280 de grame de cannabis, iar trei bărbaţi au fost reţinuţi, urmând a fi prezentaţi magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă.

La data de 27 august a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Arad, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad, au efectuat opt percheziţii domiciliare în judeţele Cluj, Bihor şi Arad. La activităţi au participat şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Arad.

În urma percheziţiilor, din locuinţa unuia dintre membrii grupării, poliţiştii au ridicat 280 de grame de cannabis. Din cercetări a reieşit că gruparea ar fi fost înfiinţată în cursul anului 2012, fiind formată din cetăţeni români şi moldoveni. La data de 10 octombrie 2013, în municipiul Arad, trei dintre membrii grupării ar fi sustras de la un bărbat, prin violenţă, o geantă în care se afla suma de 220.000 de lei, părăsind apoi locul faptei cu un autoturism.

De asemenea, membrii grupării sunt bănuiţi că, la data de 25 aprilie 2013, prin violenţe şi ameninţări, ar fi sustras o geantă, în care se aflau 273.819 lei, de la bărbat care se afla într-o parcare din apropierea locuinţei sale, din municipiul Cluj-Napoca. Totodată, aceştia sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere, fiind bănuiţi că, la data de 16 martie a.c., ar fi incendiat un autoturism de teren parcat în municipiul Cluj- Napoca, cauzând un prejudiciu de 30.500 de lei.
 
Trei bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, tâlhărie, tâlhărie calificată şi distrugere, urmând a fi prezentaţi, în cursul zilei de astăzi, magistraţilor de la Tribunalul Arad, cu propunere de arestare preventivă. Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. şi al DIPI.
Facebook Comments