Glad Varga (PNL): „Legea prevenirii va contribui la îmbunătăţirea mediului de afaceri“

Glad Varga (PNL): „Legea prevenirii va contribui la îmbunătăţirea mediului de afaceri“

Sergiu Bîlcea: ”Anul trecut au fost finalizate peste 40 de străzi în proiectul ‘100 de străzi pentru Arad’!”  
Bogdan Boca (PNL): „Domnule deputat PSD Todor, lăsați minciuna! Aduceți fonduri de la guvern pentru subvenția căldurii!”
Petru Antal (PNL): „Pecica pierde peste 1 milion lei din cauza Guvernului PSD”

Astăzi, în şedinţa Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic, am votat proiectul Legii prevenirii, care se află pentru dezbatere în Camera Deputaţilor – camera decizională.

Votul meu de aviz pozitiv are la bază mai multe considerente. Ştiu din proprie experienţă că antreprenoriatul nu se învaţă din cărţi. Până ajunge la profit în afacerea sa, un agent economic trece printr-o mulţime de situaţii în care acţionează greşit, de cele mai multe ori din neştiinţă, involuntar. Antreprenorii au nevoie de măsuri de educare şi de toleranţă pentru astfel de situaţii minore şi fără grad de pericol social ridicat, iar această propunere legislativă vine tocmai în întâmpinarea îndeplinirii acestor deziderate. Agenţii economici vor fi mai întâi avertizaţi şi vor avea la dispoziţie o perioadă de timp definită pentru conformare, pentru corectarea neregulilor constatate. Sper ca acest tip de comportament al organelor de control să contribuie la atingerea obiectivului final al acestui proiect legislativ, şi anume conformarea voluntară a reprezentanţilor mediului de afaceri şi, implicit, creşterea gradului de colectare la bugetul de stat. Pe de altă parte, Legea prevenirii nu va îngădui cazurile de muncă „la negru”, salarii sub nivelul minim garantat, ameninţările la sănătatea şi integritatea fizică a consumatorilor, executare silită, în aceste situaţii agenţii economici fiind sancţionaţi direct.

După primirea avizelor comisiilor de specialitate din Camera Deputaţilor şi elaborarea rapoartelor, proiectul de lege va fi dezbătut în plenul Camerei Deputaţilor, unde va primi votul final.

Glad Varga

Deputat PNL

 

 

14.11.2017                                                     Departamentul de Comunicare al PNL Arad

Facebook Comments

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0