GHIVECI DE LEGUME CALUGARESC

by Paula Craciun

Ingrediente: 4 cartofi, 2 morcovi, 1 ceapă albă, 1 ardei capia, 1 ardei verde, 1 bucată praz, 100 g linte verde fiartă, 1 lingură bulion
ulei, sare.

Mod de preparare:

Se curăţă şi se taie bucăţi mai mici toate legumele. Într-o cratiţă încăpătoare se pune uleiul să se încingă şi apoi se pun ceapa tăiată peştişori, cartofii şi morcovii tăiaţi cuburi mari şi mici, prazul, rondele, şi ardeii, fâşii.

Se călesc împreună până se înmoaie puţin şi apoi se pune apă cât să acopere legumele şi se dă cratiţa la cuptor, la foc potrivit spre mic, astfel încât legumele să fiarbă încet.

Cu 5 minute înainte de a fi gata, se toarnă bulionul desfăcut cu apă caldă. În funcţie de gust, ghiveciul de legume călugăresc se serveşte şi cu verdeaţă şi murături.

Sursa: clickpoftabuna.ro

Facebook Comments