GHIOZDAN PREA GREU? SFATURI CA SA PROTEJEZI SPATELE COPILULUI

by Paula Craciun

Parintii trebuie sa fie foarte atenti cu ghiozdanul copilului lor intrucat acesta le poate afecta in mod direct sanatatea. In vreme ce copilul este interesat de felul in care ghizdanul arata, ce desen are pe el si alte lucruri privind aspectul, tu, ca parinte, esti nevoit sa acorzi atentie modului in care acesta este construit si felului in care micutul tau il duce in spate. Un ghiozdan prost realizat ii poate da copilului tau dureri de spate si chiar ii poate influenta performanta scolara.

Un ghiozdan prea greu pune presiune pe coloana vertebrala a copilului, afectand astfel postura micutului scolar. Daca il tine doar pe un umar atunci copilul se va inclina pe o parte. In ambele situatii, scolarul se poate alege cu dureri la spate, la umeri, la gat si cu o postura incorecta. Daca baretele ghiozdanului sunt prea subtiri pot lasa urme dureroase in umeri ducand la o circulatie proasta a sangelui in zona respectiva. Aceasta poate cauza amorteala, furnicaturi sau slabirea bratelor si a mainilor. Un ghiodan prea incarcat creste riscul ca micutul sa se impiedice si sa cada mai ales cand se afla pe sari.

Un ghiozdan nu ar trebui sa fie mai lat sau mai lung decat torsul celui care il poarta. In plus, copilul nu ar trebui nicodata sa care ceva mai greu decat o zecime din greutatea corpului tau.

Pedriatrii de la sectia de chirurgie ortopedica de la Spitalul de Copii din Cincinnati ofera cateva sfaturi care sa impiedice ranirea copilului cand merge la scoala:

– asigura-te ca ghiozdanul are doua bretele late, curele suplimentare de sprijin care se prind in jurul mijlocului si spatele capitonat;

– incurajeaza-l pe copil sa foloseasca ambele bretele si asigura-te ca acestea sunt prinse corespunzator;

Sursa: realitatea.net
Facebook Comments