Gablonțurile și pepenii au etichetă de ”Made in Arad”!

by webeditor

Zeci de mii de arădeni au venit pentru a vedea produse arădene pentru arădeni, au venit cu zâmbetul pe buze și au plecat cu înjurături printre dinți.

Consiliul Județean Arad s-a întrecut pe sine în a ne prezenta tot felul de kitsch-uri și gablonțuri ieftine etichetate cu faimoasa marcă ”Made in Arad”.
Evident că un sfert din standuri au fost goale, probabil mulți producători tradiționali arădeni refuzând prezența la acest bâlci iar majoritatea au fost umplute cu legume și fructe de sezon, parcă piețele agricole din Arad și-au dat întâlnire la Pădurice.
Totuși inspirată perioada aleasă pentru festival, dacă era prin noiembrie erau doar ploațe uscate și stafide pe mesele producătorilor.
Pe lângă tarabele agricole și cele cu gablonțuri, am găsit cu greu produse autentice arădene, un stand cu mezeluri pecicane, noi știm cine are pile pe la județ, și un stand de lavandă. Unde este faimoasa Pită de Pecica, sau salamul de Nădlac, nu mai zic de faimoasele siropuri și dulcețuri din zona montană a județului. Dacă mândria noastră, gospodarii arădeni, se află printre cei care comercializează gablonțuri și vederi atunci nu mă mir că timp de doi ani de zile cei de la conducerea județului au stat mai mult prin birouri și pe facebook.
P.S. Cele mai atractive standuri au fost cele cu mici, buritos și inghețată, acompaniate de manele, mai lipsea un linghișpir.

Facebook Comments