Fructul de cacao reduce riscul de congestii cerebrale

by Cristian Dobre

Antioxidantii din fructul de cacao pot reduce riscul de congestii cerebrale la persoanele în varsta, potrivit unui studiu recent, publicat în presa medicala internationala. Conform revistei de boli neuropsihiatrice si tratament, citata de NewsIn, antioxidantii hidrosolubili care se gasesc în cacaua naturala pot creste circulatia sanguina în creier. Cercetatorii sugereaza ca îmbunatatirea circulatiei pe termen lung ar putea avea efecte asupra comportamentului cognitiv, prevenind astfel afectiuni ale creierului, precum congestiile cerebrale sau dementa.

O cercetare stiintifica facuta de Universitatea Harvard, pe adulti cu varste cuprinse între 59 si 83 de ani, a aratat ca persoanele care consumau în mod regulat cacao au înregistrat o crestere de opt la suta a circulatiei sangelui, dupa o saptamana, si de zece la suta, dupa doua saptamani. Oamenii de stiinta cred ca, prin mentinerea unei circulatii crescute în creier, s-ar putea încetini declinul cognitiv, care precede congestiile cerebrale. Circulatia încetinita a sangelui în creier poate provoca daune structurale sau dementa.

Daca doresti sa te bucuri de beneficiile bobitelor de cacao prin consumul de ciocolata, alege un sortiment de ciocolata cu minimum 70% cacao. Daca suferi de hipertensiune, nu exista leac mai delicious decat putin praf de cacao amestecat cu lapte sau o bucatica de ciocolata neagra! Consumul regulat de cacao subtiaza sangele si relaxeaza vasele sanguine, scazand semnificativ riscul de boli cardiovasculare. Cand simti ca te cuprinde tristetea, nimic nu poate egala o bucatica de ciocolata, nu-i asa? Compusii din cacao stimuleaza eliberarea de endorfina si de serotonina, hormoni ai fericirii. Deci bea o ceasca de cacao si vei privi lumea cu alti ochi!

 

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments