Fereşte-te de acest tip de încălţăminte

by Andreea Radu

Mulţi oameni tind să-şi aleagă încălţămintea în funcţie de aspectul fizic, fără să se gândească şi la consecinţele legate de sănătate. Medicii trag un semnal de alarmă şi îi atenţionează pe oameni cu privire la acest tip de încălţăminte.

Ei bine, atunci când fac sport, oamenii se încalţă cu diverşi tenişi sau adidaşi, fără să ia în calcul ce se recomandă, de fapt, pentru sănătate. În plus, medicii ortopezi nu au o părere bună nici despre purtarea tocurilor în exces, despre care spune că ar putea provoca deformări la nivelul labei piciorului şi a gleznei.

„Trebuie să fim foarte atenți la alegerea echipamentului deoarece talpa pantofului este singura suprafață care atinge pământul. Fie că alergăm, fie că doar mergem, creierul își ia informația despre suprafața pe care suntem prin intermediul pantofilor. Noi diagnosticăm probleme la nivelul gleznei sau labei piciorului fie din cauza purtării unor echipamente neadecvate, fie a unor pantofi vechi”, a spus medicul ortoped Tekin Kerem Ülkü, specialist în chirurgia piciorului și traumatologie, potrivit doctorul zilei.

Sursa: wowbiz.ro

 

 

Facebook Comments