FCC ICIM e favorită la calificare, în faţa rivalei din Târgovişte

by Sorin Haut

Marile rivale din baschetul feminin românesc, FCC ICIM Arad şi CSM Târgovişte – cu nu mai puţin de 21 de titluri împreună – se înfruntă în acest sezon în primul tur al play-off-ului Ligii Naţionale, după sistemul „cel mai bun din 5 meciuri”. Galben-albastrele le-a luat faţa dâmboviţencelor chiar în ultima etapă a sezonului regulat şi au acum avantajul terenului propriu, într-un eventual meci decisiv.

Dacă la sfârşitul anului trecut, Târgoviştea era ceva mai bine poziţionată, rolurile s-au inversat în această primăvară, ICIM întărindu-se serios sub panouri, în special prin venirea americancei Williams. Dincolo, CSM a anunţat chiar înaintea sfertului de finală cu ICIM că se desparte de americanca Coker, confruntată oricum cu probleme medicale în ultima perioadă.

Aşadar, sunt motive suficiente, chiar şi de formă sportivă, ca Aradul să îşi învingă rivala şi să se califice fără mari probleme, după câţiva ani de aşteptare, în careul de aşi al campionatului. Nu va fi chiar o formalitate, la trupa din cetatea Chindiei evoluând trei foste bune jucătoare ale Aradului: Stoenescu, Toma şi americanca Poole.

Sfertul de finală ICIM – Târgovişte debutează la Arad, miercuri, 3 aprilie, ora 18:30. Meciul cu numărul 2 e tot în Polivalenta din oraşul nostru, vineri, 5 aprilie, ora 18. Intrarea va fi liberă la ambele jocuri, aşa că suporterii arădeni sunt aşteptaţi în număr cât mai mare.

Căpitanul formaţiei galben-albastre, Brankica Hadzovic, a declarat următoarele pentru site-ul clubului, baschetarad.ro: “Sunt la Arad de patru sezoane, dar parcă de această dată suntem mai aproape ca niciodată de calificare în semifinală. Sper că ne vom folosi de această şansă. Jucăm acasă primele două meciuri. Jucătoarele, fanii, sponsorii şi tot ce înseamnă acest club merită acest lucru după tot ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă. Sunt sigur că de data aceasta vom face tot posibilul pentru a trece mai departe în play-off.

În acest moment, e cel mai important moment al sezonului. Cred că dacă vom câştiga cele două jocuri de la Arad, nu vom avea probleme pentru calificare. Vor fi meciuri interesante şi în acelaşi timp dificile, dar sper să trecem cu brio peste ele.”

Antrenorul formaţiei arădene, sârbul Bogdan Bulj a prefaţat şi el duelul cu rivala de tradiţie: “Pentru noi sunt meciuri foarte importante. Nu va fi uşor, Târgovişte are o echipă bună. Au o combinaţie de jucătoare de perspectivă cu sportive experimentate. În ultimă lună au avut evoluţii sub aşteptări. Stoenescu şi Poole sunt cele mai periculoase jucătoare de la ele. Şansele de calificare sunt 50-50, iar pentru noi e important să jucăm bine în defensivă şi să le blocăm cât mai bine pe cele două sportive.

Pentru mine, jocul de miercuri este cel mai important. Vreau să o luăm pas cu pas şi să câştigăm. În ultima perioadă, jucătoarele mele au jucat foarte bine şi sper să o facă şi în play-off. Nu va fi uşor, dar am încredere în ele. Avem avantajul terenului propriu şi îmi doresc să profităm de asta,” a fost analiza antrenorului principal de la FCC ICIM, Bogdan Bulj. (foto: baschetarad.ro)

Facebook Comments