FCC ICIM a rezistat onorabil, pe terenul liderului Sepsi

by Sorin Haut

FCC ICIM Arad a reușit o prestație bună pe terenul liderului neînvins din Liga Națională la baschet. Galben-albastrele au ținut în frâu campioana României, dar finalul le-a aparținut gazdelor, astfel că Sepsi SIC Sf. Gheorghe s-a impus cu 68-58.

A fost rezultatul identic cu cel din tur, când covăsnencele câștigau luna trecută la Arad, tot cu 68-58. Un aspect interesant din punct de vedere statistic este acela că ICIM e singura formație din campionatul românesc care nu a pierdut până acum la mai mult de 10 puncte diferență împotriva covăsnencelor. Restul succeselor trupei din Sfântu Gheorghe au fost la aproape 30 lungimi distanță.

Timp de 30 de minute, trupa pregătită de sârbul Miljan Medvedj a dat impresia că poate scoate un rezultat pozitiv. Arădencele au condus în primele minute și au izbutit să-și creeze un avantaj de 1 punct la capătul primelor 10 minute de joc. Gazdele s-au distanțat însă în sfertul cu numărul doi, la 13 lungimi, dar au avut minute fără coș în sfertul trei, iar arădencele au profitat de acest lucru și s-au apropiat la un singur punct. În prima parte a sfertului patru, galben-albastrele nu s-au regăsit în joc și au marcat un singur punct în primele cinci minute, iar Sepsi s-a distanțat decisiv.

„A fost un meci de angajament, în care am încercat să ne ridicăm la nivelul unei echipe puternice și cred că am reusit acest lucru. Cu puțină atenție la libere, cred că eram mai aproape. Felicit fetele noastre pentru luptă și dăruire, iar daca remediem lipsurile, vor veni și victoriile,” a spus antrenorul formației noastre, Miljan Medvedj.

S-a terminat Sepsi SIC Sf. Gheorghe – FCC ICIM Arad 68-58, pe sferturi: 21-22, 21-8, 10-19 și 16-9.

Echipa arădeană ocupă locul 4 în clasamentul primei grupe valorice – A, cu 8 puncte, iar etapa viitoare se deplasează pe terenul marii rivale, CSM Târgovişte. Meciul e programat chiar de Ziua Naţională, pe 1 decembrie, asta dacă între timp nu survin ceva modificări.

Marcatoare:

Sepsi: Higgins 21 puncte, Slamova 17, Ghizila 11, Whitted 6, Solopava 6, Sipos 5 și Nagy 1.

ICIM: Fodor 13 puncte, Dzombeta 12, Hadzovic 11, Burdgess 8, Harrison 5, Ardelan 4, Mercea 3 și Neagu 2.

baschetarad.ro

Facebook Comments