Învinse în Cupă, de rivale, dar calificarea se joacă la Arad

by Sorin Haut

FCC Baschet Arad nu a putut reveni din Cetatea Chindiei cu o victorie, la primul meci din Cupa României, ediţia 2019-2020. Galben-albastrele au cedat cu 53-60, în prima manşă a dublei cu Târgovişte, din turul inaugural.

Echipa arădeană a avut o evoluţie mai puţin scontată în fieful marii rivale. Gazdele de la CSM au început aproape perfect duelul cu un run de 17-2după primele 7 minute de joc. Atacul a suferit pe tot parcursul jocului, dar chiar şi aşa, elevele lui Deja Mudresas-au apropiat la trei lungimi la începutul sfertului patru. Dâmbovițencele au fost mai inspirate la finalizare şi au păstrat distanţa faţă de FCC.

Brankica Hadzovic a fost coșghetera partidei, cu 17 puncte pentru Arad. De la echipa din oraşul de pe Mureş au mai înscris: Akathiotou 9 puncte, Karakasevic 7 puncte (13 recuperări), Neagu 6 puncte, Fodor 5, Pop 5 și Webb 4 puncte.

Cele mai bune marcatoare de la CSM Târgoviște au înscris câte 13 puncte, Alina Chivu și Ancuța Stoenescu (3×3). Pentru învingătoare au mai înscris: Irimia 12 puncte (6 recuperări), Toma 9 puncte (11 recuperări), Petrof 8 puncte și Tănase 5 puncte.

Returul întâlnirii dintre cele două mari rivale va fi peste o săptămână, la Arad, în Sala Sporturilor Victoria. Până atunci, FCC va întâlni sâmbătă, în deplasare, peCSM Oradea. Disputa contează pentru etapa a treia a grupei Vest din Liga Naţională şi va începe de la ora 18. (baschetarad.ro)

Facebook Comments