Falcă nu renunţă la demolare. Mâine este zi decisivă pentru piaţa Catedralei

Falcă nu renunţă la demolare. Mâine este zi decisivă pentru piaţa Catedralei

Administrația Falcă a demolat ilegal stadioanele din Arad! USR va sesiza organele penale
Mii de arădeni au semnat pentru ca piaţa Catedralei să nu fie demolată
Administraţia Falcă le bagă „pumnul” în gură producătorilor din piaţa Catedralei

Mutarea pe bucăţi a pieţei Catedralei va fi supusă votului membrilor Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) a SC TOP SA – societate care administrează pieţele, în cursul zilei de marţi, 10 octombrie. Votul dat de membrii acestui for va fi o simplă formalitate, având în vedere că numirile în acesta sunt făcute de PNL Arad şi Gheorghe Falcă. Interesul primarului pentru demolarea pieţei Catedralei nu reprezintă o noutate, interesele financiare primând intereseleor arădenilor.

De-a lungul ultimelor luni, comercianţii, producătorii dar şi arădenii care îşi fac cumpărăturile aici au protestat faţă de intenţia administraţiei Falcă de a demola piaţa. S-au adunat şi peste 5.000 de semnături, însă acest lucru nu l-a înduplecat pe primarul Aradului. Nu vrea să dea înapoi şi insistă pe demolare.

Iniţial, Falcă şi PNL au dorit amplasarea în piaţa Catedralei a Monumentului Marii Uniri. Cum consilierii PSD şi ALDE din CLM s-au opus, fiind necesare două treimi dintre voturi, iniţiativa a căzut. Cu toate acestea, Gheorghe Falcă nu se lasă şi încearcă, prin diferite mijloace, să pună la pământ o piaţă ce funcţionează de 150 de ani.

Ziua de mâine este una decisivă, în care votul dat de AGA a SC TOP SA va presupune mutarea etapizată a pieţei Catedralei. Dacă decizia de demolare va fi luată, comercianţii spun că se vor adresa instanţelor de judecată pentru a opri acest demers.

Facebook Comments

COMMENTS

WORDPRESS: 2
 • comment-avatar
  istoric 2 luni

  50 de ani a fost piateta nu bazar de legume si fructe

 • comment-avatar
  Relu 2 luni

  Aia fara suparare dar nu isi are locul in fata catedralei! Bravo lui falca de data asta!

 • DISQUS: 0