Falcă nu renunţă la demolare. Mâine este zi decisivă pentru piaţa Catedralei

Falcă nu renunţă la demolare. Mâine este zi decisivă pentru piaţa Catedralei

Adrian Todor: „Falcă e în stare de orice pentru a demola piaţa Catedralei”
Deputatul Adrian Todor s-a întâlnit cu producătorii şi comercianţii din Piaţa Catedralei
Inițiativă cetățenească pentru salvarea pieței Catedralei

Mutarea pe bucăţi a pieţei Catedralei va fi supusă votului membrilor Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) a SC TOP SA – societate care administrează pieţele, în cursul zilei de marţi, 10 octombrie. Votul dat de membrii acestui for va fi o simplă formalitate, având în vedere că numirile în acesta sunt făcute de PNL Arad şi Gheorghe Falcă. Interesul primarului pentru demolarea pieţei Catedralei nu reprezintă o noutate, interesele financiare primând intereseleor arădenilor.

De-a lungul ultimelor luni, comercianţii, producătorii dar şi arădenii care îşi fac cumpărăturile aici au protestat faţă de intenţia administraţiei Falcă de a demola piaţa. S-au adunat şi peste 5.000 de semnături, însă acest lucru nu l-a înduplecat pe primarul Aradului. Nu vrea să dea înapoi şi insistă pe demolare.

Iniţial, Falcă şi PNL au dorit amplasarea în piaţa Catedralei a Monumentului Marii Uniri. Cum consilierii PSD şi ALDE din CLM s-au opus, fiind necesare două treimi dintre voturi, iniţiativa a căzut. Cu toate acestea, Gheorghe Falcă nu se lasă şi încearcă, prin diferite mijloace, să pună la pământ o piaţă ce funcţionează de 150 de ani.

Ziua de mâine este una decisivă, în care votul dat de AGA a SC TOP SA va presupune mutarea etapizată a pieţei Catedralei. Dacă decizia de demolare va fi luată, comercianţii spun că se vor adresa instanţelor de judecată pentru a opri acest demers.

Facebook Comments

COMMENTS

WORDPRESS: 2
 • comment-avatar
  istoric 9 luni

  50 de ani a fost piateta nu bazar de legume si fructe

 • comment-avatar
  Relu 9 luni

  Aia fara suparare dar nu isi are locul in fata catedralei! Bravo lui falca de data asta!

 • DISQUS: 0