EFECTELE ORDONANTEI PRIMARILOR TRASEISTI: LA PDL ARAD PLOUA CU ANGAJAMENTE SI DEMISII IN ALB

by Calin Moga

Ieri la Consiliul Judeţean Arad a avut loc un scandal iscat de o cerere făcută de preşedintele PDL Arad, Gheorghe Falcă, de a primi din partea consilierilor judeţeni un angajament prin care să se specifice dragostea lor neţărmurită faţă de partid, indiferent de “laptele şi mierea” oferite de partidele din arcul guvernamental pentru schimbarea culorii politice. Gheorghe Falcă s-a gândit să sperie puţin consilierii, mai ales că aceştia fac jocul lui Nicolae Ioţcu şi nu-i ascultă ordinele, şi a găsit această “găselniţă” cu angajamentul moral faţă de partid. Semn că nu mai are încredere în oamenii pe care-i conduce, lucru recunoscut astăzi la conferinţa de presă. “Noi încercăm să menţinem majoritatea la Consiliul Judeţean, fiecare consilier trebuie să semneze un angajament pe aceste 10 zile de aplicare a ordonanţei (n.r. 45 de zile) prin care se angajează să rămână fideli partidului. Este un gest de neîncredere pentru că nu ştim cum vor rezista oamenii la presiunea PSD-ului”, a precizat preşedintele PDL Arad, Gheorghe Falcă, care a declarat că vrea să-l protejeze pe Ioţcu, prin această măsură.

Se pare că s-au depus în mare parte aceste angajamente, împreună cu nişte demisii în alb, pe care conducerea partidului să le înainteze în cazul în care cineva se va gândi să treacă la altă formaţiune politică. Ce nu ştie Gheorghe Falcă, sau lasă să se vadă, este că aceste demisii nu sunt valabile în cazul acestei ordonanţe deoarece aleşii locali şi judeţeni îşi pot schimba opţiunea politică timp de 45 de zile fără a li se putea retrage sprijinul de către partidul de la care a plecat şi fără să îşi piardă funcţia. Credem că acest tertip realizat de către Gheorghe Falcă este făcut pentru a-i speria pe cei care se gândesc să plece din partid, lucru recunoscut de altfel de primar, care a declarat că oricum Curtea Constituţională sigur va anula ordonanţa, iar cei care au făcut pasul greşit vor trebui să revină la loc în partid şi pe viitor vor avea de suferit.

Datorită acestei cereri, câţiva consilieri judeţeni sunt nemulţumiţi de atitudine preşedintelui PDL şi se aude, prin târg, că se vrea „capul” unui zelos ucenic al lui Falcă, la ora aceasta având loc BPJ al PDL Arad.

Facebook Comments