Două achiziţii decid victoria UTA-ei în amicalul cu Luceafărul

by Sorin Haut

Pe terenul din Sînmartin s-a disputat astăzi amicalul dintre divizionarele secunde Luceafărul Oradea şi UTA. Roş-albii s-au impus cu 2-1, după un meci în care antrenorul Laszlo Balint s-a arătat mulţumit de evoluţia echipei. UTA a început testul din Bihor în formula: Iacob – Tomozei, Ilie, Șeroni, Deta – Isac, Lorenzi – Oroian, Miculescu, Bustea – Buhăcianu. După o primă jumătate de oră echilibrată, cu cele două echipe împărțind inițiativa la construcție, echipa arădeană a avut o lovitură liberă de la 22 de metri executată de Bustea, dar portarul gazdelor a fost pe fază și a prins.  UTA a deschis scorul în minutul 36: Buhăcianu a fost faultat în suprafața de pedeapsă, dar s-a lăsat avantaj, pentru că Tomozei a fost pe fază și a trimis în plasă din fața careului mic, cu latul, 0-1.

Balint a abordat actul doi cu: Bolboașă – Ivan, Salka, Melinte, Stancu – Hrezdac, Vulturar – Bustea, Isac, Oroian – Khalaila. La prima atingere de balon, israelianul Khalaila a înscris: atacantul a primit mingea la 20 de metri și a trimis plasat, la colțul lung pentru 2-0, minutul 48. Gazdele au revenit în joc în minutul 55: un contact dintre Vulturar și atacantul V. Pop s-a soldat cu lovitură de pedeapsă transformată de același Pop, 1-2.  Gazdele au ratat o ocazie în minutul 65, când Prejmereanu i-a furat mingea lui Melinte și a tras de la 9 metri, dar Bolboașă a avut un reflex fantastic și a scos.

UTA îşi putea majora diferenţa în minutul 71, când Isac a luat o acțiune pe cont propriu, a ajuns în careu și a șutat de la 14 metri la colțul scurt, Anca-Trip, fostul portar al UTA-ei de acum trei ani, respingând de la rădăcina barei. Bihorenii au terminat meciul în atac, iar în al treilea minut de prelungiri, Vasile Pop a apărut periculos în fața suprafeței de poartă, dar șutul său a fost blocat de Melinte și, imediat, s-a fluierat finalul, 2-1 pentru UTA.

Cu menţiunea că la UTA au debutat şi ultimii doi veniţi, brazilianul Lorenzi şi israelianul Khalaila, ultimul marcând chiar la prima atingere, UTA bifează a treia victorie din tot atâtea amicale şi se pregăteşte de cantonamentul de două săptămâni din Slovenia, pe „roş-albi” aşteptându-i o perioadă solicitantă. (foto: UTA Arad, facebook)

Facebook Comments