Dosar penal deschis de polițiști în cazul Liceului german

by Andreea Radu

Arad. Cu privire la evenimentul de aseară, Inspectoratul de Politie Județean Arad face următoarele precizări:

Aseară, în jurul orelor 18:30, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi si Substanțe Periculoase au fost sesizati despre faptul că la Spitalul Clinic Județean Arad – UPU s-au prezentat mai mulți elevi ai Liceului Teoretic Adam Muller Guttenbrunn care prezentau prurit și edeme la nivelul fetei si al ochilor, greață si vărsături.

Conform celor declarate, acestea ar fi survenit în urma unor activități de dezinsecție si dezinfectie, care au avut loc la unitatea de învățământ.

În urma primelor verificări s-a stabilit o legătură directă între starea elevilor si dezinsecția/dezinfecția efectuată în incinta liceului, la data de 10 ianuarie 2020, de către o societate comercială cu sediul în Deva, județul Hunedoara.

În urma cercetărilor efectuate și a mijloacelor de probă administrate din acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:

– Vătămare corporală din culpă, prev. și ped. de art. 196 din Codul Penal;

– Fals în înscrisuri sub semnătură privată, prev. și ped. de art. 322 din Codul Penal;

– Uz de fals, prev. și ped. de art. 323 din Codul Penal;

– Trafic de produse sau substanțe toxice, prev. și ped. de art. 359 din Codul Penal.

La fața locului s-a deplasat și echipa de cercetare din cadrul Serviciului Criminalistic Arad, care a prelevat probe care urmează a fi analizate toxicologic.

Cercetările continuă sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.

Facebook Comments