test

Dorin Stanca: „Cer răspicat guvernanţilor să pornească o reformă administrativă autentică!”

Dorin Stanca: „Cer răspicat guvernanţilor să pornească o reformă administrativă autentică!”

Ilie Cheşa: ”PNL Arad aplică o nouă pedeapsă arădenilor, majorând cu 50 % tarifele pentru transportul în comun”                     .
Florin Tripa: „Un an cu realizări ZERO și multe promisiuni la Consiliul Județean Arad“
USR Arad solicită administrației o bonificație de 10% pentru plata în avans a taxelor locale

Dorin Stanca, vicepreşedinte PNL Municipiul Arad, solicită o simplificare a relaţiei dintre administraţie şi cetăţeni. „Ca liberal şi om de afaceri, pledez pentru o administraţie publică care să adopte şi să implementeze valorile administrative care definesc spaţiul european: transparenţa, predictibilitatea, responsabilitatea, adaptabilitatea şi eficienţa. Aceste valori trebuie să se regăsească în toate instituţiile publice şi la toate nivelele. Trebuie avută în vedere implementarea şi utilizarea pe scară tot mai largă a serviciilor de e-guvernare destinate atât cetaţenilor cât şi mediului de afaceri, cu atât mai mult cu cât aceste servicii sunt completate de mobilitatea oferită de echipamentele moderne de comunicaţii. Accesarea prin internet a informaţiilor despre instituţiile publice, completarea formularelor online trebuie să devină din ce în ce mai mult modalităţi normale de interacţiune cu administraţia publică.

 Beneficiile utilizării serviciilor publice online sunt semnificative. În primul rând am în vedere reducerea birocraţiei şi eficienţa, automatizarea fluxurilor administrative. Apoi discutăm despre creşterea transparenţei. Cozile la ghişee trebuie să dispară în relaţia cu instituţiile publice, atât a cetăţeanului cât şi a omului de afaceri. Vă cer cu fermitate să înlăturaţi din calea cetăţeanului şi a întreprinzătorului privat barierele birocraţiei excesive!  Trebuie să facem paşi spre o administraţie suplă, adaptabilă şi eficientă. De aceea, e nevoie de măsuri de simplificare administrativă, de creşterea gradului de interoperabilitate electronică şi organizaţională.  Cer răspicat guvernanţilor să pornească de la nivel central o astfel de reformă administrativă. PNL are profesionişti care pot concepe şi implementa o astfel de reformă, profesionişti care vin din mediul de afaceri, care au învăţat să creeze valoare adaugată”, a spus Dorin Stanca.

Facebook Comments

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0