Donald Trump: Armata Chinei se deplasează către granița cu Hong Kong

by Andreea Radu

Președintele SUA a anunțat, marți, că serviciile secrete americane l-au informat că militarii chinezi se deplasează spre granița cu Hong Kong. Donald Trump a lansat un apel la calm.

„Serviciile noastre de informații ne-au anunțat că guvernul chinez își mută trupele la granița cu Hong Kong. Toată lumea să rămână calmă și în siguranță”, a scris Trump, pe Twitter.

Mesajul președintelui american vine în contextul în care Hong Kong trece prin manifestații fără precedent. Sute de mii de locuitori ai regiunii autonome cu statut specială reclamă autoritățile locale că se lasă capturată de controlul Beijingului. Totul a început de la lansarea unui proiect de lege, care a fost suspendat între timp, prin care se introduceau extrădările către China continentală.

Cetățenii din Hong Kong, totuși, sunt nemulțumiți că libertățile și drepturile lor, care nu sunt permise în China continentală, dar sunt permise în orașul lor – sub logica de funcționare „o țară, două sisteme” – sunt erodate în fața Beijingului. Proiectul de lege, spun ei, face parte dintr-un program mai amplu de capturare a Hong Kong.

 

Sursa: b1.ro

Facebook Comments