Dezastru pentru ICIM: eşec ruşinos în fieful “lanternei roşii”!

by Sorin Haut

FCC ICIM a cunoscut astăzi poate cea mai ruşinoasă înfrângere a ultimilor ani, în Liga Naţională de baschet. Când te bate ultima clasată, echipă fără victorie până atunci, ce vine tocmai din grupa inferioară valoric a campionatului, înseamnă că ai mari probleme şi ceva trebuie să se schimbe la nivel de echipă. E greu de găsit o perioadă atât de slabă a galben-albastrelor, fără victorie în turul grupei roşii şi cu şase eşecuri din tot atâtea meciuri! Practic, trupa lui Medvedj nu are încă victorie în acest an, iar aşteptările sunt cu totul altele. Greu de găsit explicaţii pentru ruşinoasa prestaţie de pe litoral, unde codaşa Phoenix a spart gheaţa în faţa unei formaţii a ICIM-ului de nerecunoscut.

Doar cu Williams nu se face niciodată primăvară, celelalte jucătoare având prestaţii slabe spre foarte slabe în cazul unora. Totuşi, începutul meciului nu anunţa finalul dezamăgitor, ICIM conducând cu 22-14 după 10 minute şi cu 37-34 la pauza mare. Apoi, pe parcursul reprizei secunde, totul s-a rupt şi gazdele au preluat nesperat controlul jocului, egalând la 46 şi apoi conducând aproape permanent ostilităţile, pentru un incredibil 71-63 (14-22, 20-15, 12-9, 25-17) la final.

Din tabăra arădeană s-a remarcat doar americanca Williams, cu un nou double-double în cont, 23 de puncte şi 14 recuperări, secondată de Hadzovic, 17 puncte, dar procentraje slabe şi indice de eficienţă 5. Dzombeta a reuşit 7 puncte (1×3), la fel ca şi Ciotir, Mercea 3 (1×3), Ardelean, Fodor şi Neagu marcând şi ele câte 2 puncte.

De la Phoenix s-au remarcat Douglas 19 (1×3), Fota 18 şi Jovanovic, 12 puncte. În ciuda parcursului extrem de slab din acest început de an, arădencele îşi păstrează locul 5 în clasamentul grupei, cu 19 puncte. Etapa viitoare urmează o deplasare şi mai complicată, pe terenul marii rivale, CSM Târgovişte, confruntare la care ar putea intra în echipă şi noua achiziţie, americanca Chelsey Lee.

Facebook Comments