test

Descătuşarea „Bătrânei Doamne”: UTA a făcut scorul etapei!

Descătuşarea „Bătrânei Doamne”: UTA a făcut scorul etapei!

Continuăm să visăm: UTA pierde cu Poli şi rămâne în Liga a II-a!
UTA, ce dezamăgire! Liderul Clinceni învinge la Arad
UTA, o singură variantă cu Baloteşti: ”Trebuie să câştigăm”

UTA a rupt, astăzi, blestemul meciurilor cu ilfovenii, din acest tur de campionat, administrându-le celor de la Metaloglobus Bucureşti un scor de tenis, 6-1 (3-1), într-un meci din etapa a 11-a a Ligii a II-a. Lovitura de începere a partidei de pe stadionul Motorul – asistenţă în jur de 6-700 de spectatori – a fost dată de Ladislau Petschovsky, fiul cel mic al fostei marii glorii utise, Iosif Petschovsky, stins din viaţă acum 50 de ani. Practic, UTA i-a dedicat victoria fotbalistului său simbol, spiritul lui „Csala” regăsindu-se în fotbalul jucat cu atâta plăcere de jucătorii îmbrăcaţi în roşu şi alb.

Practic, arădenii au făcut scorul rundei intermediare din eşalonul fotbalistic secund, după o adevărată lecţie de fotbal predată adversarei din Bucureşti, ajunsă la Arad fără antrenor, Bogdan Andone părăsind echipa chiar înainte de meciul cu UTA. În ciuda problemelor de lot, echipa pregătită de Ionuţ Popa a arătat atitudine, dar şi o mare poftă de joc şi goluri. Totuşi, cei care au deschis scorul au fost oaspeţii, Herea – găsit excelent în careu de Ghenovici – marcând în minutul 7, cu un lob din 12 metri, peste Bodea, ieşit în întâmpinare.

A fost singura tresărire a bucureştenilor, pentru că apoi pe terenul sintetic din Aradul Nou a mai existat o singură echipă, UTA. După un prim sfert de oră ezitant, „roş-albii” au început să dicteze ritmul meciului, dominând copios pe alocuri. Nu aveau cum să nu vină şi golurile, UTA întorcând uşor rezultatul până la pauză. Mai întâi, Manea a înscris cu capul în minutul 26, după un corner executat de Vădrariu, pentru ca nou intratul Alex Pop să facă 2-1 în minutul 32, după o cursă pe dreapta a lui Manea, care a centrat perfect în faţa porţii. Cubleşan a stabilit scorul primei reprize, 3-1, mijlocaşul UTA-ei marcând cu un şut necruţător din 12 metri, sub transversală, în urma unei centrări de pe stânga a lui Vădrariu.

Conturile avea să fie cu totul încheiate la cinci minute de la reluare, atunci când Alex Pop, bine angajat de Cubleşan, a făcut „dubla”, cu un şut plasat din 15 metri, bară-gol. Deşi a mai scăzut ritmul până în final, UTA a mai înscris de două ori, în faţa unei echipe parcă anesteziate de morişca de pase a arădenilor. Mai întâi, David Popa a făcut 5-1 în minutul 82, marcând simplu, din 6 metri, în urma unei faze făcute de acelaşi excelent Cubleşan, pentru ca scorul final, 6-1, să fie stabilit în minutul 85, Cubleşan încununându-şi evoluţia de excepţie cu al doilea său gol, şut în cros, din 11 metri, la colţul lung.

Victorie entuziasmantă pentru UTA, care leagă a doua victorie la rând şi abordează duelul cu Chindia, de etapa viitoare, cu moral excelent. „Roş-albii” mai urcă puţin în clasament, iar un succes în turnul Chindiei ar readuce echipa lui Popa din nou aproape de zona promovării, asta chiar înainte de mult aşteptatul derby al vestului, de la Timişoara. Ionuţ Popa a început meciul de astăzi cu: Bodea – R.Iuga, Manea, Benga, Copaci – Coulibaly (81 David Popa), Oprea – Cublesan, Matei (20 Alex Pop), Vădrariu – Rus (67 Petra).

Facebook Comments

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0